Eatermagazine! Deserturi regale


Deserturi regale numai bune de savurat

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Din start, declar că-mi plac dulciurile cu ciocolată. Pur şi simplu, le ador! Iar dacă sunt şi cu biscuiţi, atunci este perfect pentru papilele mele gustative.

Un fan înflăcărat al dulciurilor este şi Prinţul William al Marii Britanii, care nu-şi refuză niciodată un răsfăţ cu tort de biscuiţi cu ciocolată. Chiar şi la nunta sa cu Kate Middleton, printre numeroasele delicatese de pe masă s-a regăsit şi tortul de biscuiţi cu ciocolată, preparat după o reţetă specială care implică biscuiţi de ceai şi ciocolată neagră.

Iată reţeta:


Tort de biscuiţi cu ciocolată
 

Ingrediente: 250 g biscuiţi crocanţi; 120 g ciocolată neagră; 100 g unt; 100 g zahăr pudră; 1 ou
glazură: 200 g ciocolată; 50 g unt; scorţişoară

Mod de preparare: Ungem o tavă de tort cu puţin unt. Sfărâmăm biscuiţii, amestecăm untul cu zahărul pudră până devine spumos şi topim ciocolata. O lăsăm să se răcească, după care o turnăm în crema de unt şi amestecăm bine. Batem oul, îl adăugăm în cremă şi continuăm să omogenizăm compoziţia.

Punem crema peste biscuiţi şi amestecăm foarte bine. Punem totul în tava pregătită şi presăm cu o lingură până rezultă un blat compact şi uniform. Îl lăsăm să se răcească aproximativ 3-4 ore. Topim ciocolata pentru glazură şi adăugăm untul. Amestecăm bine şi răsturnăm ciocolata peste blatul de biscuiţi. Din nou lăsăm la răcit 3-4 ore, după care punem tortul de biscuiţi pe un platou şi-l pudrăm cu scorţişoară, frişcă sau cremă de vanilie (opţional).

Se pare că Prinţul William moşteneşte preferinţele culinare ale regretatei sale mame, Lady Di, care adora să preparare deserturi delicioase. Unul din felurile preferate ale Prinţesei Diana era budinca de pâine cu unt, o combinaţie între o budincă tradiţională americană cu pâine şi un crème brûlée.

Budincă de pâine cu unt

Ingrediente: 12 felii de pâine albă (8 tăiate pe jumătate în diagonale şi 4 în cuburi); 170 g zahăr + 30 g pentru topping; 110 g unt moale nesărat; 110 g stafide aurii; 85 g fulgi de migdale prăjiţi; 9 gălbenuşuri; 410 ml smântână pentru frişcă; 140 ml lapte; 4 linguri Amaretto; 1 lingură zahăr pudră; vanilie

Mod de preparare: Cu 12 ore înainte de a ne apuca de reţetă, înmuiem stafidele în Amaretto şi le lăsăm la temperatura camerei. A doua zi, preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius şi ungem cu unt un vas de ceramică de 500 ml.

Name
Decojim feliile de pâine şi le ungem cu unt. Batem gălbenuşurile cu zahărul într-un bol şi fierbem laptele, smântâna şi păstaia de vanilie. Când vedem că a dat în clocot, turnăm amestecul peste ouăle cu zahăr şi omogenizăm continuu.

Tăiem 4 felii de pâine în cubuleţe, le aşezăm pe fundul vasului, punem peste stafidele, apoi, deasupra, restul de felii tăiate în jumătăţi pe diagonală. Turnăm amestecul cu ou peste pâine, astfel încât toată pâinea să fie acoperită şi aşezăm vasul în tava de ceramică în care am turnat apă fierbinte până la ¾ din înălţimea tavei. Băgăm tava la cuptor 30 de minute. Între timp, caramelizăm 30 g de zahăr şi-l adăugăm, împreună cu fulgii de migdale prăjiţi şi zahărul pudră, deasupra budincei.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: goodtaste.tv

 

Publicat in: aprilie 2014
Etichete pentru acest articol: deserturi, retete dulciuri, gastronomie, retete torturi
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement