Iata cea mai buna lasagna din lume!

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Lasagna este acel preparat după care ne dăm în vânt de fiecare dată când alegem să ne preparăm o specialitate italienească.

Lasagna constă din foi suprapuse de paste, brânză şi sos, la care se pot adăuga şi alte ingrediente, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

 

Alături de pizza, lasagna se numără printre cele mai cunoscute şi gustate preparate italieneşti, tocmai de aceea se găseşte în meniul oricărui restaurant din Peninsulă.

Deşi tindem să credem că toate reţetele de lasagna sunt perfecte, iată că Internetul a dat verdictul: o singură reţetă de lasagna îndeplineşte toate condiţiile ca să fie ideală.

Iată reţeta:

Ingrediente: 800 g roşii zdrobite; 450 g cârnaţi dulci italieni; 450g ricotta; 340 g mozzarella tăiată felii; 340 g carne de vită macră; 170 g pastă de tomate; 170 g sos de roşii; 135g parmezan ras; 118 g apă; 100 g ceapă tocată; 12 foi de lasagna; 1 ou; 2 căţei de usturoi zdrobiţi; 2 linguri zahăr alb; 1 1/2 linguriţă frunze de busuioc uscate; 1/2 linguriţă seminţe de fenicul; 1 lingură sare; 1/4 linguriţă piper negru măcinat; 4 linguri pătrunjel proaspăt tocat; 1/2 linguriţă sare

Mod de preparare: Într-o cratiţă, la temperatură medie, găteşte cârnaţii, carnea de vită, ceapa şi usturoiul la foc mediu, până se rumenesc bine. Adaugă apoi roşiile zdrobite, pasta de tomate, sosul de roşii şi apa. Asezonează cu zahăr, busuioc, seminţe de fenicul, o lingură de sare, piper şi două linguri de pătrunjel. Pe urmă fierbe totul timp de circa o oră şi jumătate, amestecând ocazional.

Între timp, pune o oală mare cu apă (în care ai pus puţină sare) la fiert şi scufundă foile de lasagna timp de 8 - 10 minute. Apoi scoate-le şi clăteşte-le cu apă rece. Separat, într-un bol, combină ricotta cu ou, restul de pătrunjel şi 1/2 linguriţă sare.

Preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Întinde sosul de carne într-o tavă de copt. Aranjează 6 foi de lasagna peste, pune jumătate din cantitatea de ricotta, apoi o treime din feliile de mozzarella. Adaugă din nou un strat de carne şi presară un sfert din cantitatea de parmezan. Repetă straturile, după care pune restul de mozzarella şi parmezan. Iar la final acoperă cu o folie.

Bagă tava cu lasagna la cuptor timp de 25 de minute, apoi scoate tava, înlătură folia şi mai coace 25 de minute.

 

 

Irina B.

sursa foto: allrecipes.com

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, lasagna, retete culinare, retete lasagna
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement