Lasagna cu sos Bechamel

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Lasagna este cunoscută în toate colţurile lumii, fiind îndrăgită şi apreciată de toţi iubitorii bucătăriei italiene.

Cum şi eu mă număr printre cei care adoră acest preparat delicios, mi-am preparat zilele trecute o lasagna divină, care mi-a ieşit extrem de gustoasă.

                                                Lasagna cu sos Bechamel

Ingrediente:

10 foi lasagna

600 ml lapte

600 g carne tocată

100 ml vin alb

100 g parmezan

100 g unt

50 g caşcaval ras

1 ardei gras roşu

1 ceapă

1 morcov

1 rădăcină pătrunjel

6 linguri pasta de roşii

sare

piper

2 linguri făină

1 praf nucşoară

puţin pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

1. Curăţăm ceapa, ardeiul, pătrunjelul şi morcovul, pe care le mărunţim în robotul de bucătărie, apoi le punem la călit în puţin ulei. După ce s-au rumenit puţin, adăugăm carnea tocată, amestecând mereu, turnăm 3linguri de apă şi mai lăsăm pe foc, amestecând din când în când câteva minute.

2. Condimentăm cu sare şi piper, turnăm pasta de roşii şi vinul şi lăsăm pe foc până scade zeama.

3. Oprim focul şi dăm deoparte să se răcească.Name

4. Fierbem câteva minute foile de lasagna în apă clocotită.

5. Punem untul la topit, călim în el făina şi stingem cu laptele, adăugat treptat.Condimentăm cu sare, nucşoară şi lăsăm să fiarbă, până se îngroaşă puţin sosul.

6. Ungem cu puţin ulei un vas termorezistent, punem un strat de sos bechamel, două foi de lasagna, carne tocată şi sos bechamel şi continuăm până terminăm foile, ultimul strat fiind de sos.

7. Presărăm deasupra caşcaval, parmezan şi pătrunjel şi dăm la cuptor aproximativ 60minute, până ce compoziţia se rumeneşte frumos deasupra.

Poftă bună!

 

sursă imagini: vangogh.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement