Lasagna cu sos ragu

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Te numeri printre cei care au rămas în pană de idei într-ale gătitului?

O lasagna delicioasă îţi va potoli foamea şi te va determina să te gândeşti mult timp la el, chiar dacă ai savurat-o cu cei dragi cât ai clipi.

                                                            Lasagna cu sos ragu

Ingrediente:

500 g foi lasagna

500g carne tocată vită

400 ml suc de roşii

150 ml lapte                                 

100 ml ulei de măsline

100 ml vin

50 g caşcaval

50 g parmezan

30 g unt

1 morcov

1 ţelină

2 cepe

3 linguri făină albă

piper

sare

 

Mod de preparare:

1. Curăţăm legumele, le tocăm şi le punem la călit cu un pic de ulei. Apoi, adăugăm carnea tocată şi amestecăm bine, desfăcând bine carnea tocată.

2. Turnăm vinul şi pe urmă sucul de roşii, lăsând la scăzut. Adăugăm spre sfârşit 3 linguri de parmezan ras, sare şi piper.

3. Fierbem foile de lasagna în apă cu sare şi ulei, după care le scoatem.

4. Facem sosul bechamel: amestecăm laptele cu făină, topim untul şi turnăm compoziţia de lapte, mestecând continuu cu telul până se îngroaşă ca o smântână şi condimentăm cu sare şi piper.

5. Ungem o tavă yena cu unt, punem un strat de foi, apoi sos ragu, radem caşcaval, apoi iar foi, un strat de bechamel, sos ragu, ultimul strat să fie foi, apoi carne.

6. Dăm la cuptor, la 180 de grade C, preţ de 40 de minute.

Poftă bună!

 

sursă imagine: sunset.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement