Magie in...bucatarie

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Al treilea fel de mâncare care apare pe această listă este cunoscut drept o rețetă tradițională din Burmese. Este originar din Burma, cunoscut sub numele de ‘Mob Hin Gha’. În limba română o poți numi simplu “fidea de orez cu supă de pește”.

 

Mob Hin Gha: mâncarea confortabilă din Burma

 

Aceasta apare în lista mea pentru că întotdeauna mi-a plăcut confortul mării. Iar Mob Hin Gha ți-l poate oferi întru totul. Este o masă completă: supă gătită cu fidea de orez și filé de pește, îmbogățită cu aroma autentică a fructelor de mare. În plus, este o masă foarte sănătoasă şi adorată de oamenii din Burma. Prin urmare, cred că aceasta ar fi o mâncare confortabilă care încurajează esența unui stil de viață sănătos.

 

Al patrulea fel de mâncare care apare pe lista mea este un desert arab, cunoscut sub numele de Knafeh”. Este un desert delicios, adorat de toată familia. Prin urmare, acesta este pe locul al patrulea în lista mea, cu care visez să-mi servesc musafirii într-o bună zi.

 

Knafeh: regina deserturilor arabe

 

Acest desert ce se topește în gură, cu o compoziție cremoasă de lapte condensat și umplut cu fistic, te duce într-o altă lume. Mai ales pe mine, deoarece poftesc mereu la ceva dulce. Ingredientul principal folosit este fideaua dulce.

 

Al cincilea fel de mâncare pe care îmi doresc să-l gătesc într-o zi aparține delicateselor italiene, cunoscut ca Tiramisu. Sunt destule restaurante care servesc Tiramisu, iar într-o bună zi plănuiesc să-l gătesc exact în felul în care îl gătesc aceste restaurante italiene.

 

Tiramisu: pacea lăuntrică a Italiei

 

Dacă spui că minunile nu există, aș zice să te mai gândești încă o dată! Minunile există, iar Tiramisu este însuși dovada. El are puterea să facă pe oricine să se piardă şi să uite totul, să simtă acea pace a Italiei prin acest simplu desert. Totuși, nu este chiar atât de ușor de gătit: este nevoie de perfecțiune pentru a crea acea magie, iar prin urmare, acesta este punctul critic a întregii prăjituri. Reţeta originală de tiramisu este făcută din pișcoturi înmuiate în cafea, stratificate cu un amestec de gălbenușuri de ouă, albuș de ouă, zahăr și brânză mascarpone, aromat cu cacao.

 

Toate aceste cinci feluri de mâncare au origini diferite; dar într-o bună zi o să le gătesc! Și mai știi...poate o să am propriul meu restaurant, unde le voi servi pe toate și o să-i fac pe oameni fericiți.

 

 

Autor: Mamata Bashar

sursa foto: orangeblossomwater.net

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: desert, gastronomie, retete culinare, Tiramisu
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement