Mamma mia, cannoli!

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Repede! Spune cannoli! Acum panna cotta! Subiectul de astăzi sunt deserturile italiene. Bine, asta e stabilit.

Acum, că am atenţia ta, vreau să ştii că poţi găsi batoane de ciocolată cu aromă de tiramisu în Japonia. Am cumpărat o dată, doar pentru etichetă. A fost ciocolată cu aromă de tiramisu? Sau ciocolata în sine a fost făcută să semene la gust cu tiramisu? Nu am vrut să aflu!

Înţeleg dragostea pentru tiramisu încât să ţi-l doreşti în tot ceea ce mănânci. Dar tiramisu nu ar trebui să fie amestecat la întâmplare cu orice. Asta e valabil pentru toate deserturile italiene clasice. Nu vorbim despre jeleuri aici. La fel ca toate reţetele italiene consacrate, lucrurile au evoluat cu un motiv bine întemeiat. Unele dintre aceste reţete există de secole, oameni buni! De aceea, să le respectăm – nu să le amestecăm cu batonul american!

Textura este foarte importantă la deserturile italiene. Când acestea sunt menite să fie netede sau cremoase, ele ar trebui să fie angelic de netede şi diabolic de cremoase. Unele dintre aceste reţete vor necesita un pic de atenţie în plus. Dar merită. Este nevoie mereu de mai mult timp pentru a ajunge la perfecţiune în bucătărie.

Dacă spui "desert italian" unui prieten, printre primele lucruri care îi vin în minte este cuvântul "cannoli". În primul rând, el va gândi: "De ce mă întrebi asta?". Apoi, o să creadă "că sunt ceva ce cumperi, nu ce prepari". Este adevărat că oamenii cumpără, de obicei, cannoli în loc să-i facă. Acei oameni sunt foarte ghinionişti, deoarece nişte cannoli proaspete, de casă sunt fantastice.

Cannoli

 

Ingrediente: brânză ricotta; 3/4 ceaşcă zahăr pudră; 1 linguriţă vanilie; ciocolată amăruie sau demidulce, rasă; ciocolată amăruie sau demidulce, tocată; 12 – 14 coji de cannoli cumpărate; 3/4 ceaşcă fistic tocat mărunt; 1 cană frişcă

Mod de preparare: Pentru umplutură, într-un bol mediu, amestecă brânza ricotta, zahărul pudră şi vanilia, până aproape de netezire. Adaugă ciocolata amăruie rasă, acoperă compoziţia şi lasă să se odihnească până la 6 ore.


Name

 

Între timp, într-o cratiţă mică, amestecă ciocolata amăruie tocată la foc mic, până se topeşte. Transferă într-un castron mic. Scufundă ambele capete ale carcaselor cannoli în ciocolată şi presară fistic. Pune cannoli pe un raft, pe hârtie cerată, să se usuce (aproximativ 45 minute).

Când ciocolată este uscată, într-un bol mediu, bate frişca (la viteză medie) cu un mixer electric sau cu un tel. Adaug-o în amestecul de ricotta. Toarnă crema într-un poş şi umple formele de cannoli. Acoperă-le şi dă-le la rece 2 ore.

Biscuiţi cu fistic şi caise

Pe lângă cannoli, biscuiţii cu fistic şi caise ne vin de multe ori în minte atunci când ne gândim la dulciuri italiene. Combinaţia de caise şi fistic este genială!

Biscuiţi cu ciocolată

De ce tot biscuiţi? Pentru că mulţi dintre noi vor să scufunde aceste produse de patiserie în cafea. Şi pentru că îşi sărută degetele la cât de buni sunt!

 

Panna Cotta cu Mocha

Panna cotta este un desert extrem de neted şi subtil, pe care italienii îl divinizează. Şi dacă ne referim la o panna cotta cu cafea, ciocolată şi un strat de caramel ars pe partea de sus...rămânem fără cuvinte.

Tartă cu trufe, migdale şi mascarpone

Este această tartă de trufe cu adevărat italiană? Cui îi pasă? Oricine poate folosi
această combinaţie de ingrediente italiene pentru a rezulta un desert fabulos. Şi mascarpone, care este o cremă la puterea a zecea, a fost cu siguranţă născută în Italia.

Sorbet de căpşuni

Cu toată ciocolata şi crema de mai sus, este timpul pentru o schimbare completă de ritm. Acest sorbet de căpşuni incredibil, cu un gust proaspăt şi culoare ispititoare, îţi vor impulsiona invitaţii să-l mănânce imediat – se topeşte destul de repede, dar asta nu va fi o problemă, nu?

 

 

 

Irina B.

sursa foto: kitchenbliss.blogspot.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: cannoli, gastronomie, mod de preparare, retete culinare
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement