Eatermagazine! Negrese


Negrese delicioase, care nu ingrasa

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Negresele sunt iubite atât pentru gustul lor divin, cât şi pentru uşurinţa cu care se prepară. Nu-ţi trebuie multă bătaie de cap, ci doar un singur vas, puţine ingrediente şi...dragoste.

Cunoscută în America sub denumirea de "brownie" (pentru culoarea foarte închisă pe care o are), negresa este prăjitura naţională a americanilor, pentru că ei au inventat-o. Tot ei au fost cei care au inclus negresa în zeci şi sute de variante care mai de care mai interesante şi parfumate.

Prima reţetă de negresă datează de acum o sută şi ceva de ani (de prin 1897), când a fost prezentată într-un catalog cu numele de "brownie".

Negresă cu ciocolată neagră şi albă

Ingrediente: 100 g zahăr; 100 g maioneză; 85 g ciocolată neagră + 85 g ciocolată albă ruptă în bucăţi mici; 85 g făină; 25 g cacao pudră; 50 g zahăr brun; 1 ou; 2 linguri de lapte bătut; 1 linguriţă extract de vanilie; ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu; ½ linguriţă cafea măcinată

Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180°C; într-o cratiţă toarnă apă cât să umpli o treime din ea, lasă să fiarbă apa, apoi dă cratiţa deoparte. Pune bucăţile de ciocolată într-un bol care să încapă în cratiţă, la bain-marie. Amestecă în ciocolată până se topeşte încet timp de câteva minute, apoi scoate bolul din cratiţă şi lasă-l să se răcească puţin.

Unge cu ulei o formă pătrată de prăjitură, cu latura de 19 cm şi adâncime de 5 cm, pe care o tapetezi cu hârtie de copt. Amestecă făina, pudra de cacao şi bicarbonatul de sodiu, iar cu o lingură de lemn amestecă ambele tipuri de zahăr în ciocolata răcită, adăugând treptat cafeaua, vanilia şi laptele bătut. Toarnă şi o lingură de apă caldă. Sparge oul şi adaugă-l în compoziţie, apoi pune maioneza şi continuă să amesteci până obţii un amestec cremos şi lucios. Încorporează şi mixul de făină şi cacao făcut anterior, fără să amesteci repede.

Toarnă compoziţia în formă, uniformizeaz-o uşor, apoi bag-o la cuptor 30 minute. Las-o în tavă până s-a răcit complet, apoi dezlipeşte marginile cu ajutorul unui cuţit cu lama rotundă. Pune-o pe un tocător, îndepărtează hârtia de copt şi tai-o în câte bucăţi doreşti.

Negresă cu umplutură de banană

Ingrediente: 200 g zahăr brun; 150 g ciocolată neagră, 100 g unt; 100 g făină; 3 ouă; 1 banană mare; 1 lingură cu vârf de cacao; esenţă de vanilie; coajă de portocală; coajă de lămâie; esenţă de rom; un vârf de sare

Mod de preparare: Încinge cuptorul, unge o tavă cu puţin unt şi pudreaz-o cu un strop de făină. Între timp, topeşte ciocolata la bain-marie, adaugă untul (lăsat la temperatura camerei) şi amestecă bine, folosind mixerul. Adaugă cacaua, piureul de banană şi zahărul. Amestecă din nou, până se omogenizează bine toată compoziţia. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine, preţ de un minut, după fiecare ou. Pune aromele, sarea şi la final făina. Din nou omogenizează uşor cu o lingură de lemn, apoi răstoarnă compoziţia în tavă şi coace-o cam 30-35 de minute. După ce s-a rumenit frumos, scoate tava şi las-o la răcit. Taie prăjitura în bucăţi, după cum îţi place, şi decoreaz-o cu bucăţele de nucă, alune sau fulgi de ciocolată.

Tips! Dacă ţii cont de sfaturile noastre, vei reduce considerabil caloriile unei porţii de negresă. Una obişnuită are în jur de 300 kcal, în timp ce una light are în jur de 100-120 de calorii.

 

 

 

 

Irina B.

sursa foto: copykat.com

 

 

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: brownies, gastronomie, retete culinare, retete negrese
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement