Paste cu creveti, chilli si usturoi


Paste cu creveti, chilli si usturoi (Garlic and Chilli Prawn Linguine)

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Paste cu creveti, chilli si usturoi (Garlic and Chilli Prawn Linguine)

Aceasta reteta este un succes chiar si pentru cei care nu iubesc fructele de mare. Aromele de usturoi si chilli merg foarte bine cu crevetii si pastele. 2-4 portii..

Ingrediente:

- 4 1/2 cani paste linguine

- 450 g. creveti nefacuti, curatati, fara piele si "decojiti"

- 4 catei usturoi, tocati

- 2 linguri ulei masline

- 2 linguri patrunjel, tocat fin

- 1 rosie mare decojita, conservata sau proaspata

- 1/4 lingurita ardei rosu zdrobit

- sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust

Instructiuni:

Toaca fin rosia si pune-o deoparte.

Fierbe pastele linguine intr-o oala mare cu apa sarata, pana se fac al dente. Strecoara-le si pune-le inapoi in oala.

Intre timp, adauga intr-o tigaie usturoiul, uleiul de masline, ardeiul rosu zdrobit, jumatate din patrunjel, sarea, piperul si crevetii. Tine la foc mediu pentru 2 minute, sau pana crevetii incep sa prinda culoare.

Redu temperatura, acopera si lasa sa fiarba inabusit pentru inca 5 minute, agitand regulat ingredientele, pana ce devin albe si sunt fragede. Adauga rosia tocata si agita doar pana se incalzeste.

Toarna mixtura de creveti peste linguine si amesteca bine.

Aranjeaza totul pe o farfurie si serveste imediat, cu patrunjel deasupra.

 
Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: retete
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement