Prepara cele mai gustoase paste

Home « Ghid « Rețete Internaționale

De cele mai multe ori, pastele sunt privite ca nişte delicatese gătite ocazional, cu care ne dorim să impresionăm fie familia, fie prietenii sau persoanele care ne vin în vizită.

Spre deosebire de ţările sudice, unde pastele sunt la ordinea zilei în regimul de viaţă al oamenilor, în ţara noastră, pastele încă mai "luptă" să facă parte din alimentaţia noastră.

Bineînţeles că sunt şi în România persoane care nu concep o zi fără paste, însă, până să-i ajungem pe italieni, mai este cale lungă.

Eu mă număr printre acele persoane care adoră pastele, pe care le găteşte ori de câte ori prinde ocazia. Iar astăzi mi se pare ocazia excelentă pentru a găti paste.

Iată câteva reţete cu paste nemaipomenit de gustoase, pe care le poţi prepara chiar şi tu:

Paste cu fructe de mare

Ingrediente:
250 g paste
1/2 kg fructe de mare
1 ceapă mică
1 morcov mic
5-6 căței de usturoi
2-3 roșii
1 păhărel de vin alb
ulei de măsline
pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare: Pune pastele la fiert, în minimum 2,5 l apă sărată.
Curăță și taie ceapa, morcovul și usturoiul, pe care le pui la călit, la foc mic, cu ulei de măsline. Lasă-le pe aragaz până se înmoaie puțin, apoi toarnă și fructele de mare, amestecă de două-trei ori, până încep să sfârâie, stinge cu vin, adaugă și roșiile, despielițate și tăiate subțire, şi lasă totul să fiarbă încă două-trei minute.

Între timp, scurge pastele, toacă mărunt puțin pătrunjel, curățat și spălat în prealabil, și pune totul în cratiță cu sosul. Amestecă repede de două-trei ori, stinge focul şi pune pastele pe o farfurie.

După ce le-ai pus în farfurii, adaugă un strop subțire de ulei extravirgin de măsline.

Tagliatelle cu somon afumat

 

Ingrediente:
250 g tagliatelle
80 g somon afumat
250 g smântână
50 g unt
1/2 cub de supă
sare
pipe
mărar
pătrunjel

Mod de preparare: Începe cu sosul: încălzeşte untul, adaugă somonul tăiat fâșiuțe subțiri, amestecă cu multă grijă, adaugă şi smântâna şi cubul de supă fărâmițat şi lasă să fiarbă încă 5 minute.

Fierbe tăițeii, scurge-i bine de excesul de apă, apoi răstoarnă-i în cratița cu sosul. Amestecă cu nădejde, mai lasă să fiarbă puțin (cât să se cunoască bine), apoi pune în farfurii și presară verdeața tocată cât de mărunt și puțin piper râșnit chiar atunci.

Tagliatelle cu ciuperci, smântână și costiță

 

Ingrediente:
500 g tagliatelle
500 g ciuperci
100 g piept afumat
1 ceapă potrivită
100 ml smântână
40 g unt
pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare: Fierbe tagliatellele şi scurge-le bine.
Pentru sos, căleşte în unt pieptul afumat tăiat fâșiuțe, adaugă ceapa tocată mărunt, iar după vreo 2 minute și ciupercile întregi. Sotează până sunt gata, adaugă smântâna și pătrunjelul curățat și tocat mărunt, sărează şi piperează, apoi lasă-le să mai fiarbă vreo 5 minute.

Scurge bine pastele și amestecă-le cu sosul, direct în cratiță, apoi transferă-le în farfurii. Opţional, dacă vrei, ornează cu parmezan ras sau busuioc.

Tagliatelle cu ciuperci și șvaițer

Ingrediente:
500 g tagliatelle
200 g șvaițer
500 g ciuperci
1 cățel de usturoi
100 g de unt
pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare: Fierbe pastele în multă apă sărată. Încinge puțin untul, pe care îl sărezi.

Căleşte ciupercile spălate, uscate și tăiate. Toacă mărunt usturoiul împreună cu pătrunjelul și adaugă amestecul când ciupercile sunt aproape gata.

Scurge pastele, adaugă-le și pe ele peste ciuperci, împreună cu șvaițerul ras pe răzătoarea mare. Amestecă de vreo două ori și serveşte cu niște piper proaspăt râșnit chiar deasupra farfuriei și cu încă puțin pătrunjel tocat presărat deasupra.

Paste cu sos de smântână și brânză

 

Ingrediente:
400 g paste
1 ou
600 ml smântână
200 g brânză
50 g unt
verdeață
sare
piper

Mod de preparare: Fierbe pastele în 4 l de apă, cu 4 linguri de sare.

 

Între timp, bate bine într-un castron smântâna cu oul, brânza rasă, verdeața tocată și piperul proaspăt râșnit.

Scurge bine pastele, pune-le într-o cratiță în care ai topit deja untul, toarnă deasupra sosul și amestecă puțin (2-3 minute) cât să se înfierbânte smântâna, să se topească brânza, iar sosul să devină destul de gros și onctuos.

Serveşte imediat, cu niște parmezan proaspăt ras pe deasupra.

Poftă bună!

 

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: myrecipe.com

 

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement