Pui la cuptor cu usturoi, mar si cidru (Roast Chicken with Garlic, Apple and Cider)

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Pui la cuptor cu usturoi, mar si cidru (Roast Chicken with Garlic, Apple and Cider)

Cu aceasta reteta excelenta  nu mai trebuie decat sa glasezi puiul si sa lasi cuptorul sa faca toata treaba. E o gramada de usturoi in acest fel de mancare, dar vei fi surprins/a de aroma subtila pe care o da. 

Ingrediente:

- 2 piepturi pui fara os, dar cu piele

- 4 catei usturoi, curatati proaspat si intregi

- 100 ml. cidru (vin de mere) uscat

- 1 mar rosu pentru desert, curatat, fara seminte si taiat

- 100 ml. crema smantana

- 2 linguri ulei masline

- sare de mare si piper negru

- 2 linguri mustar Dijon

- ceva patrunjel proaspat taiat

- tulpina broccoli purpuriu si cartofi noi, pentru servire

Instructiuni:

Inainte sa incepi, preincalzeste cuptorul la 200 C.

Fierbe cateii de usturoi intr-o tigaie mica cu apa pentru 2-3 minute, scurge si pune deoparte pentru moment.

Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper, apoi stropeste cu ulei de masline. Pune-i pe o tava si in partea de sus a cuptorului, lasa vreo 25 de minute sau pana e gata si pielea e auriu-maronie.

In timp ce puiul se coace, pune usturoiul, cidrul, marul si mustarul intr-o tigaie mare. TIne la foc mic, amestecand usor vreo 10 minute.

Cand puiul e gata, ia-l din cuptor si pune-l in tigaie cu restul ingredientelor. Cu dosul unei furculite, zdrobeste usturoiul si pune-l in sos, fii atent/a sa nu zdrobesti si marul.

Amesteca patrunjelul si asezoneaza dupa gust, apoi serveste imediat cu broccoli si cartofii noi.

by Benjamin Jackson 

 

 

 
Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: cidru, cuptor, mar, pui, retete, usturoi
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement