Reteta culinara: Spaghete milaneze

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Spaghetele milaneze sunt prezente nu numai în meniul restaurantelor din Italia, ci în lumea întreagă și în repertoriul gastronomic a milioane de gospodine.

 

Nici România nu lipseşte, aşa că m-am gândit să văd cât de delicioasă este reţeta culinară propusă astăzi.

                                 

        Spaghete milaneze

Ingrediente:

1 kg de ciuperci proaspete

500 g spaghete

500 g șuncă de Praga

500 g roșii

100 g brânză feta sau telemea

50 g măsline

1 pahar cu vin alb sec

5 căței de usturoi

1 ardei gras roşu

3 cubulețe de unt

1 lingură de bulion

1/2 lămâie

1 ceapă mare

1 linguriță oregano

1 linguriță busuioc

piper

sare

 

Mod de preparare:

1. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul, la fel procedăm şi cu ciupercile, apoi le stropim cu zeama de la jumătatea de lămâie. Tăiem șunca de Praga cubulețe, roșiile le tăiem cubulețe, pe urmă, topim 2 cubulețe de unt în puțin ulei, apoi adăugăm ceapa și usturoiul și le călim puțin, până capătă o culoare aurie, iar ardeiul îl tăiem fâşii.

 

2. Punem peste ele ciupercile și șunca, după ce se vor căli puțin, ciupercile vor începe să-și lase zeama, iar noi vom amesteca periodic, să scadă această zeamă. Când scade zeama lăsată de ciuperci, adăugăm vinul, iar până se evaporă vinul, punem la fiert apa pentru spaghete cu o lingură de sare și cubulețul de unt care ne-a rămas.spaghete

 

3. Când fierbe apa pentru spaghete, le lăsăm cam 7 minute, până se fac al dente, apoi scurgem spaghetele și le punem întru-un bol, după ce le-am amestecat cu bulion şi compoziţia de mai sus.

 

4. Peste ele adăugăm busuiocul, oregano, piper din belșug și sare după gust.

 

5. Înainte de a servi, adăugăm brânza fărămiţată şi măslinele.


Poftă bună!

 

sursă imagini: unica.ro

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement