Reteta de primavara: Lasagna cu spanac

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Vine primăvara! Este momentul prielnic să profităm din plin de legumele proaspete, care vor abunda în pieţe şi supermarketuri.

Spanacul se numără printre verdeţurile care nu trebuie să lipsească din dieta noastră, pentru că este plin de vitamine şi minerale, care să ne ajute să scăpăm de astenia de primăvară.

                                                                   Lasagna cu spanac

Ingrediente:

1 kg spanac proaspăt

400g smântână

300 g foi lasagna

2 gălbenuşuri

sare

piper

nucşoara

ulei măsline

câţiva căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

1. Spălam bine spanacul, îl curăţam şi îl fierbem timp de 10 minute, apoi îl trecem printr-un jet de apă rece.

2. Îl facem pastă cu un blender şi îl călim în 2 linguri de ulei de măsline, împreună cu 3-4 căţei de usturoi.

3. Pentru sosul bechamel: amestecăm smântâna cu 2 gălbenuşuri, condimentăm cu piper şi nucşoară.

4. Începem prin a pune un strat de sos alb, apoi foi de lasagna, piure de spanac, iar ultimul strat de sos alb, peste care radem caşcaval din abundenţă.

5. Introducem în cuptorul încins, la 200 grade C, până se rumeneşte frumos.

Poftă bună!

 

sursă imagine: scotts.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement