Salata de somon cernit (Blackened Salmon Salad)

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Salata de somon cernit (Blackened Salmon Salad)

E bine sa folosesti doar frunzele cele mai tari pentru aceasta salata. Somonul este acoperit cu condimentele cajun deja pregatite. Se gasesc cu usurinta in supermarketuri.

Pentru a ne apuca de preparerea salatei avem nevoie de:

- 1 catel usturoi, taiat pe jumatate

- 3 linguri ulei masline

- 2 felii groase paine ciabatta, taiate in cuburi

- 2 linguri condimente cajun

- 1 lingurita sare de mare

- 2 fileuri somon fara piele, fiecare avand vreo 150 g.

- 2 salate verzi mici sau una mare, tocata

- parmezan ras, pentru servire

Pentru dressing:

- 1 catel usturoi, zdrobit

- 750 ml. maioneza de calitate

- 5 fileuri hamsie, tocate fin

- piper negru proaspat macinat

Instructiuni:

Pune cateii de usturoi intr-o tigaie grea cu 2 linguri de ulei de masline. Incalzeste, apoi adauga cuburile de paine. Tine la foc mediu, amestecand frecvent, pana ce cuburile sunt auriu-maronii pe toate partile. Scoate-le pe hartie de bucatarie, indeparteaza usturoiul si pune deoparte pana ai nevoie de el. Curata tigaia.

Acum sa facem dressing-ul. Pune usturoiul zdrobit intr-un robot de bucatarie sau blender, odata cu maioneza si hamsiile si proceseaza pana se omogenizeaza. Adauga cativa stropi de apa clocotita ca sa subtiezi dressing-ul, astfel incat consistenta lui sa fie ca a unei smantane mai grele. Asezoneaza dupa gust cu piper negru.

Amesteca cu condimentele de cajun si sare pe o farfurie/platou si da fileurile de somon prin mixtura de condimente pana sunt acoperite bine. Pune tigaia curata la foc mare si adauga si restul de ulei. Cand tigaia e fierbinte, adauga somonul si tine pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana se coc. Ia de pe foc si rupe in bucati maricele. 

Toarna dressing-ul intr-un vas mare. Adauga frunzele maruntite de salata verde si agita bine. Aranjeaza frunzele pe o farfurie. Pune deasupra bucatile de somon, crutoanele de usturoi si parmezan ras. Serveste imediat.

Pofta buna!

 

 
Publicat in: aprilie 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement