Serbet de lamaie (Lemon Sorbet)

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Serbet de lamaie (Lemon Sorbet)

Serbetul de lamaie trebuie sa fie cel mai popular desert pentru vara. Contrastul dintre gustul dulce si cel amarui lucreaza de minune. Este foarte revigorant intr-o zi fierbinte. Serbeturile pot avea si alte arome, dar mi se pare ca cel de lamaie este cel mai bun.

Ingrediente:

- 2 lingurite coji de lamaie, usor gratinate

- 9 linguri zeama de lamaie

- 2/3 cana zahar, granulat

- 2 1/4 cani apa

- 1 albus de ou

Instructiuni:

Pune zaharul, apa si cojile de lamaie intr-o cratita mare la foc mediu, amestecand ocazional. Tine pe foc pana cand se dizolva zaharul. Adu la fierbere si lasa pe foc pentru 10 minute, sau pana cand formeaza o consistenta ca a siropului.

Ia siropul de pe foc si lasa sa se raceasca complet.

Adauga zeama de la 3 lamai, amesteca bine si toarna intr-o cutie cu capac. Pune apoi la frigider pana cand zeama de lamaie se ingroasa.

Adauga albusul in mixtura si amesteca pana cand se ingroasa. Pune serbetul inapoi in frigider si tine pana se intareste.

Ia-l din frigider cu vreo 10 minute inainte sa il servesti, ca sa se inmoaie putin.

by Jessica Taylor

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: desert, lamaie, retete
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement