Somon la cuptor cu lamaie si sos de capere

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Somon la cuptor cu lamaie si sos de capere (Baked Salmon with lemon and Caper Sauce)

Lamaile si caperele sunt combinatia perfecta pentru somon. Sucurile naturale ale somonului gatit la cuptor vor crea o aroma si mai bogata. 2 portii.

Ingrediente:

- 1 lingurita capere, scurse

- 2 fileuri mari somon

- 1/2 lingurita coji de lamaie

- 4 linguri zeama proaspata de lamaie

- felii de lamaie si patrunjel proaspat pentru garnitura

- 2 catei usturoi, zdrobiti

- 1 ceapa mica, taiata subtire

Instructiuni:

Redu temperatura cuptorului la 180 C.

Combina caperele, ceapa, zeama de lamaie, cojile de lamaie si usturoiul. Amesteca-le pe toate foarte bine. Acopera si pune deoparte.

Spala fileurile de somon si pune-le pe un pat de prosoape de hartie.

Pune fileurile intr-un vas de copt (termorezistent) care a fost usor uns.

Asaza feliile de ceapa peste somon. 

Toarna sosul de capere deasupra fileurilor si presara niste patrunjel.

Coace in cuptor pentru 15-20 minute, sau pana carnea incepe sa cada cand o incerci cu o furculita.

Indeparteaza orice bucata de ceapa sau patrunjel daca nu este bine facuta.

Pune cu lingura sosul de capere peste fiecare bucata de somon si adauga feliile de lamaie si patrunjelul proaspat pentru garnitura.

Transfera pe farfurii sau platouri, in functie de eveniment si serveste imediat. Stii doar ca somonul merge perfect in combinatie cu un vin alb sec.

by Martin 

 

 
Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: capere, lamaie, patrunjel, retete, somon, usturoi
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement