Top mancaruri delicioase

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Mâncare! Ador să mănânc! Ador să gătesc! Și chiar să umblu pe străzi toată ziua în căutarea stilurilor unice de artă culinară. Oricum, nimic nu poate fi comparat cu felul de mâncare ce aparține culturii unei țări. Da, vorbesc despre mâncărurile care sunt recunoscute ca mâncăruri tradiționale și naționale. Nu am preparat niciuna dintre acestea încă; dar foarte curând o să fac și asta!

 

Am locuit în Bangladesh toata viața mea și am văzut multe dorințe de a fi bucătar şef și de a avea propriul restaurant într-o bună zi. Dar partea fascinantă este că “nu am îndrăznit să gătesc mâncarea tradițională bengaleză”. Această delicioasă mâncare nu este nimic altceva decât pește aburit în frunze de bananier”. Oricum, dacă mergi la orice restaurant din Bangladesh, unde se află mâncare bengaleză, acest fel este recunoscut ca ‘illish macher paturi’.

 

Ilish Macher Paturi: Mândria Bangladeshului

 

Ilish înseamnă Hilsha! Și Hilsha, fiind peștele național al Bangladeshului, face legătura dintre cultura Bangladeshului și diversele ingrediente ce aparțin moștenirii bengaleze: a găti cu un simplu amestec de pastă de muștar, curcuma, sare, ardei verde iuți și ulei de muștar. Odată ce acest pește este tăiat și amestecat cu toate ingredientele, este înfășurat în frunză de bananier, care este populară în multe zone, și apoi aburit pentru a fi prăjit pe dinăuntru! După ce e gata, deschizi frunza de bananier în care a fost înfășurat și mănânci peștele.

 

Surprinzător, amestecul de condimente de muștar și aroma de frunză de bananier, împreună cu peștele Hilsha, merg foarte bine împreună. Întotdeauna, la ocaziile tradiționale, mama găteşte această mâncare pentru prânz. Și eu, cea care nu suportă orezul alb aburit, îl savurez împreună cu Illish Macher Paturi fără reținere.

 

Oricum, mulți susțin că acesta aparține moștenirii Parsiului. Felul în care se gătește acest pește și ingredientele folosite sunt complet diferite; singura asemănare este că peștele este înfășurat în frunză de bananier. În Parsi, această mâncare se numește Patrani (Pomfret) Macchi; este gătită într-o frunză întreagă de bananier cu ingrediente precum coriandru, frunze de mentă, nucă de cocos rasă și pastă de ghimbir, usturoi și ceapă. Amândouă aparțin respectivei moșteniri, dar sunt adeseori confundate din cauza tehnicii de înfășurare în frunza de bananier, care este folosită în ambele metode. Simt că acest Patrani Macchi ar fi de asemenea delicios; și poate că-l voi găti într-o zi.

 

A doua mâncare tradițională pe care mi-ar plăcea s-o gătesc este Pavlova, un desert popular australian. Acest fel de mâncare nu prea este găsit în Bangladesh; dar tehnica ei fascinantă din show-ul ‘Master-chef’ m-a făcut curioasă să încerc această rețetă!

 

Pavlova: desertul liniștitor al Australiei

 

Pentru orice australian, Pavlova este un bun desert care completează primul și al doilea fel; datorită gustului, compoziției luminoase și aerate, desertul este foarte liniștitor pentru ochi, dar și pentru suflet. În fond, este un desert care constă într-o bază formată din bezea acoperită cu cremă și fructe proaspete, precum kiwi, căpșuni etc. De asemenea, îl poți numi plăcintă cu fructe proaspete și bezea.

 

Nimeni nu știe cine a inventat acest desert, dar a devenit popular când Anna Matveyevna Pavlova (1881-1931) a făcut un tur cu el prin Australia și Noua Zeelandă.

 

Va urma...

 

Autor: Mamata Bashar

sursa foto: ahomemakersdiary.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: delicatese, gastronomie, mancare, retete culinare
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement