Un tort dulce - lipicios direct din Brazilia

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Cupa Mondială din Brazilia adună în faţa televizoarelor milioane de telespectatori, care stau cu sufletul la gură şi urmăresc fiecare traseu al mingii. În timp ce publicul masculin nu se dezlipeşte de pe canapea, gospodinele se pot inspira din bucătăria braziliană pentru a prepara ceva delicios şi gustos: tort cu banane. Delicios, nu-i aşa?

În Brazilia, există mai multe tipuri de prăjituri cu banane: "cuca", un tort german cu un topping bogat, friabil; pâine cu banane; prăjituri Bolo, care sunt, uneori, realizate într-o formă inelară şi de multe ori pudrate cu scorţişoară; şi tort cu susul în jos.

Asemănător tartei franceze Tatin, acest tort este gătit cu un strat de banane caramelizate în partea de jos, apoi este întors cu susul în jos pentru a arăta lipicios. Este perfect pentru un mic răsfăţ cu cei dragi sau cu persoana iubită.

Ingrediente: banane caramelizate: 1 cană şi jumătate de zahăr extrafin; 4 - 5 banane; 1/4 linguriţă de scorţişoară
aluat tort: 2/3 cană de unt nesărat, plus extra pentru uns; 1 1/4 căni făină; 1 1/2 linguriţă praf de copt; 1 linguriţă scorţişoară măcinată; 4 ouă, separate; 3/4 ceaşcă de zahăr extrafin; 2 banane coapte mari, decojite şi pasate

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 325° F. Partea de jos şi cele laterale ale tăvii de tort unge-le cu unt din abundenţă, apoi pune hârtie de copt. Pentru a carameliza bananele, pune zahărul şi 2/3 ceaşcă de apă într-o tigaie mare şi lasă să fiarbă la foc mare, până când zahărul s-a dizolvat şi a căpătat o culoare aurie-maronie, având grijă să nu se ardă. Ia tigaia de pe foc şi toarnă caramelul repede în tava de tort, dintr-o parte în alta, uniform. Decojeşte bananele, taie-le în jumătăţi şi pune-le deasupra caramelului, apoi presară scorţişoară.

Într-un bol cerne făina, praful de copt şi scorţişoara. Pune albuşurile într-un bol separat şi bate-le bine. Într-un alt castron amestecă untul şi zahărul până se omogenizează şi devine o compoziţie pufoasă. Amestecă încet gălbenuşurile de ou, toarnă-le peste piureul de banane, urmate de ingredientele uscate. În cele din urmă, adaugă albuşurile de ou.

Toarnă aluatul în tavă şi distribuie uniform cu ajutorul unei spatule. Coace timp de 50-60 de minute sau până când un băţ introdus în centrul tortului iese curat. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcească timp de câteva minute.

Folosind un cuţit cu lama lată, desprinde tortul de pereţii vasului şi răstoarnă-l cu susul în jos pe un platou. Serveşte-l cald.

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: foodrepublic.com

 

Publicat in: iunie 2014
Etichete pentru acest articol: dulciuri, gastronomie, retete internationale, torturi
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement