Vita la gratar coreeana (Korean Barbecue Beef)

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Vita la gratar coreeana (Korean Barbecue Beef)

Aceasta delicioasa vita la gratar coreeana este rapida si usor de facut. Poate fi servita asa cum e, sau cu orez. 4-6 portii.

Ingrediente:

- 450 g. muschi vita, taiat subtire

- 1/4 cana ulei susan

- 1/4 sos soia

- 2 catei usturoi, zdrobiti

- 2 linguri ghimbir proaspat, ras

- 1 lingura vin orez

- 2 linguri cepe primavara, tocate

- 1/4 cana zahar alb

Instructiuni:

Pentru gust, e bine sa lasi ceva grasime pe bucatile de carne, dar nu lasa prea multa si taie subtire.

Adauga vin de orez, usturoi, ulei de susan, sos de soia, cepe de primavara si zahar intr-un vas mic si amesteca bine cu o lingura.

Inmoaie bucatile de carne in marinata si acopera-le bine. Lasa carnea sa se marineze cel putin o ora, sau chiar peste noapte, daca este posibil, astfel carnea se va umple de aromele din marinata.

Preincalzeste un gratar uns usor. Cand este foarte fierbinte, pune carnea si las-o pana se face maronie pe toate partile. Ia de pe foc, inveleste carnea in foita de metal si pune-o din nou pe gratar, intorcand din cand in cand. Tine 15-20 de minute, in functie de cat o preferi de facuta.

Lasa apoi sa se raceasca 10 minute, inainte de a o servi. Cand o servesti in farfurie, pune si putina marinata, este delicioasa ca un sos.

by Philip Lam 

 

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: coreana, gratar, retete, soia, ulei susan, vita
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement