Astazi este Ziua Internationala a Pastelor

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Ştiai că astăzi este Ziua Internaţională a Pastelor? Imediat cum am aflat, am dat iama în bucătărie şi am preparat celor dragi două reţete italiene absolut delicioase. Încearcă-le şi tu, ca să putem sărbători ca la carte această zi cu arome italieneşti.

Paste cu ricotta

Ingrediente: 300 g paste (la alegere); 250 g ricotta; 50 g parmezan ras, plus extra pentru servire; 50 g seminţe de pin, prăjite; 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi fin; 3 căţei de usturoi, tocaţi fin; 2 linguri ulei de măsline; 1 legătură mică de busuioc, tocat; coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare: Încinge uleiul într-o tigaie mare. Sotează dovleceii opt minute, până se înmoaie, iar când încep să capete culoare, adaugă usturoiul şi mai lasă două minute. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, scurge-le bine, dar păstrează deoparte puţină apă. Amestecă pastele cu dovleceii şi cu busuiocul, coaja rasă de lămâie, parmezanul şi seminţele de pin. Apoi asezonează cu bucăţele de ricotta şi amestecă uşor. La final, înainte de servire, presară parmezan şi decorează cu frunze întregi de busuioc.

Paste puttanesca

Ingrediente: 4 fileuri de anşoa; 1 pachet de linguini; 1 conservă de roşii tocate; 3-4 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt; 1 mână măsline fără sâmburi; 1 mână capere; 1 linguriţă de ardei iute uscat; 1 lingură ulei de măsline; sare; piper; pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare: Într-o tigaie încinge uleiul de măsline, adaugă fileurile de anşoa, roşiile, usturoiul, măslinele, caperele, ardeiul iute şi lasă să se rumenească pe foc mediu. În momentul în care sosul mai scade, asezonează cu sare şi piper, ardei iute şi usturoi. Pune la fiert o oală cu apă sărată, iar când dă în clocot, adaugă pastele linguini şi fierbe-le conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge pastele, adaugă-le în sosul de roşii şi amestecă. La final, ornează cu pătrunjel proaspăt pe deasupra.

 

 

Irina B.

sursa foto: houseandhome.com

 

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, paste, paste carbonara, retete paste
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement