Alivanca (placinta moldoveneasca)

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Alivanca este o reţetă culinară moldovenească, extrem de apreciată şi îndrăgită în acea zonă, o plăcintă tradiţională, care, din păcate, se prepară doar în Moldova.

 

Cândva, se prepara cu untură pentru a-i da un gust deosebit.

 

Este plăcinta pe care mi-o făceau bunicile mele ori de câte ori mergeam în vizită! Acum, îi duc dorul...

 

                                                               Alivanca

 

Ingrediente:

1 kg brânză de vaci

8 linguri de mălai

4 linguri făină de grâu

6 ouă

1 cană cu smântână pentru preparare

1 cană cu smântână extra pentru ornat

50 g de unt

1 ceașcă cu lapte

sare

 

Mod de preparare:

1. Frământăm brânza de vaci, până când capătă o consistența cremoasă, adăugăm pe rând gălbenușurile, smântâna, untul, sarea și laptele, frământând cu hărnicie după fiecare ingredient până la completa sa înglobare în compoziție, pentru ca să rezulte o pastă omogenă.alivanca

 

2. Amestecăm separat făina de grâu cu mălaiul într-un bol, adăugăm în compoziția plăcintei mixul de făină, frământând pentru prevenirea și combaterea cocoloașelor.

 

3. Batem albușurile până devin o spumă albă, apoi le înglobăm în compoziție.

 

4. Tapetăm o tavă cu pesmet sau cu hârtie de copt, apoi băgăm la cuptor și lăsăm până se rumeneşte frumos.

 

5. La final, ornăm cu smântână şi este gata de mâncat!

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: savuros.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement