Briose cu dovleac

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Cui nu ii plac placintele cu dovleac ale bunicii?

Eu astazi va propun ceva la fel de bun dar intr-o alta infatisare "briosele cu dovleac".  Sunt ca o binecuvantare, odata ce ai gustat dintr-una si ai fost inavluit de aroma dovleacului, clar vei deveni dependent! Un desert cu care nu vei da gres niciodata. Dar, haideti sa vedem de ce avem nevoie pentru a creea aceste minunatii aromate:

 

2 oua
3 cani de faina
1 cana zahar brun.
1 cana lapte
1 cana de dovleac fiert
½ cana suc de mere neindulcit
2 lingurite de zahar
4 linguri praf de copt
1 lingura de sare
1 lingurita de scortisoara.
¼ lingurita cuisoare
¼ lingurita ghimbir

Pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si foarte usor de preparat. In continuare va voi explica cum decurge procesul de preparare.

Asa cum va spuneam, este cel mai simplu desert, nu avem nevoie de foarte mult timp sau foarte multe vase murdarite. Sa trecem la treaba! Luam toate ingredientele si le amestecam pana la omogenizare. In momentul in care aluatul este omogen il turnam in formele de briose care au fost unse si tapetate, punem aluat doar in jumatate din forma, trebuie sa ii lasam loc sa se desfasoare si sa creasca atat cat are nevoie. Daca punem prea mult riscam sa dea pe afara. Cuptorul trebuie sa fie incins la temperatura de 170 de grade C.

Trebuie sa stiti ca din cantitatile acestea va ies aproximativ 15 brose. Destul pentru a va invita prietenii la catre o briosa si un pahar de lapte. Acestea fiind spuse, eu va doresc, sa aveti pofta!

 

 

 

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: briose cu dovleac, briose pufoase, retete cu briose
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement