Briose cu lamaie

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Astazi va propun sa invatam impreuna cum sa preparam un desert usor, bun si foarte racoritor, datorita continutului de lamaie. Gata cu vorba, haideti sa vedem ce contine acest desert delicios:

2 oua

- 150 gr margarina

-150 gr zahar

-2 lamai

- 225 gr faina

- 2 linguri amidon

- 1 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

- 200 gr jeleu de lamaie

- 125 gr zahar pudra

Daca stim ce contin, acum trebuie sa aflam si in ce fel se prepara. Asa ca, sa trecem la treaba!

Pentru inceput separam ouale, albusurile intr-un bol iar galbenusurile in altul. Se bate margarina cu zahar tos si galbenusurile. Lamaia se spala bine cu apa fierbinte dupa care  radem coaja si ii stoarcem sucul. Se pun deoparte 2 linguri de suc. Restul de suc de lamaie si coaja de lamaie se inglobeaza in compozitia de ou. Faina se amesteca impreuna cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul, se cern deasurpa compozitiei de ou. Se framanta un aluat iar cu un tel mare, se inglobeaza albusul batut in prealabil.Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius (aveti grija cu temperatura pentru ca este un factor important). Se ung formele sau se tapeteaza cu suporturi din hartie pentru briose. Se introduce inauntru aluatul, lasandu-se liberi 2 cm pana la gura formei, pentru a avea loc sa creasca. Briosele cu lamaie se coc cca 25 minute dupa care scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca in forme apoi se desprind cu atentie din forme. Fiecare briosa se taie in doua transversal si se umple cu jeleu. Se amesteca zahar pudra cu sucul de lamaie pastrat si se ung briosele  dupa care se orneaza cu coaja de lamaie si frunze de lamaita.

Pofta buna!

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement