Carne de pui in foietaj

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Pentru aceste gustarici delicioase, avem nevoie de:

4 linguri ulei de masline
450g ceapa taiata finut
600g piept de pui taiat cubulete
3 linguri seminte de pin
1 lingurita scortisoara
½ lingurita ienibahar macinat
1 lingura suc de lamaie
500g foietaj racit

Pentru inceput punem uleiul la incins intr-o tigaie grea cu circumferinta mare la foc mediu. Se caleste ceapa pana devine aproape caramelizata. Adaugam puiul, pe care il calim 5 minute. Se amesteca semintele de pin, scortisoara, ienibaharul, sucul de lamaie, sare şi piper. Se tine pe foc pana cand lichidul se evapora. 

Incalzim cuptorul la 180ºC/gaz 6. Se desface foitajul pe o suprafata data cu faina, apoi se decupeaza discuri de 8 cm. Se umezesc marginile discului. Se aseaza o lingura de carne in mijloc apoi se impaturesc marginile si se prind in trei locuri pentru a forma un triunghi, lasand sa se vada in centru cam 1,5cm din umplutura. Se repeta pentru fiecare disc. Asezam pe hartie de copt in tavi şi se ungem cu un pic de ulei de masline. La acest stadiu al prepararii pot fi înghetate aproximativ o luna.

Se tin in cuptor pentru 20 de minute, pana cand devin aurii. Dupa ce se racesc pot fi devorate cu mare placere!

 

 

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement