Ce este Pavlova?

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Pavlova este o prăjitură de bezea, cu o crustă crocantă luminoasă şi delicată şi un centru moale, de bezea dulce. Acest desert minunat este, de obicei, servit cu cremă de frişcă şi fructe proaspete.
 

Există o dezbatere care durează de secole cu privire la posibilitatea ca Noua Zeelandă sau Australia să fi inventat acest desert, însă, nu a fost rezolvată. Ceea ce ştim este că prăjitura a fost creată drept un omagiu adus balerinei Anna Matveyevna Pavlova, în timpul turneelor ei, din anii 1920, în Australia şi Noua Zeelandă.

 

Deşi reţeta este relativ nouă, nu se ştie, cu certitudine, cine este inventatorul ei. Chiar dacă Pavlova a fost inventată la începutul secolului al XX-lea, bezeaua, care se află la baza prăjiturii, a fost inventată, cu mult înainte, fiind descoperite reţete ce datează încă din secolul al XVII-lea.

Pavlova este o bezea şi este important ca, atunci când se prepară, albuşurile de ou să aibă volumul maxim. Deci trebuie să ne asigurăm că vasul în care amestecăm este suficient de încăpător, curat şi fără grăsime. Din moment ce avem nevoie doar de albuşuri, ouăle trebuie să fie separate. Este mai uşor să facem acest lucru în timp ce ouăle sunt încă reci. Odată separate, trebuie să acoperim albuşurile de ou şi să le lăsăm să ajungă la temperatura camerei înainte de a le utiliza (aproximativ 30 de minute).

Majoritatea chefilor recomandă să folosim zahăr superfin atunci când facem această bezea, deoarece acesta se dizolvă mai rapid în albuşurile de ou decât zahărul alb granulat. În cazul în care nu dispunem de zahăr fin, îl putem face în propria bucătărie: punem 200 grame zahăr alb în robotul de bucătărie până devine foarte fin, aproximativ 30-60 de secunde.

Name
Pentru a face Pavlova, batem prima dată albuşurile, apoi adăugăm zahărul şi continuăm să batem bezeaua până se formează vârfuri rigide şi strălucitoare. În compoziţie turnăm şi vanilie, apoi, cu o spatulă de cauciuc, adăugăm uşor amidon de porumb şi oţet (adăugarea acestor două ingrediente va oferi prăjiturei o crustă uscată şi clară, în timp ce interiorul rămâne moale.)

Pavlova poate fi făcută cu mai multe zile înainte de a fi servită, în cazul în care aceasta este depozitată într-un loc răcoros şi uscat, într-un container etanş.

 

O prăjitură Pavlova se poate servi cu frişcă şi fructe proaspete. Pentru un desert fără grăsimi, în loc de frişcă, putem opta pentru un sos de fructe (zmeură, afine, căpşuni) şi fructe proaspete: fructul pasiunii, kiwi, banane, mure, afine, zmeură etc. Recomandat este să punem frişca şi fructele pe bezea cu puţin timp înainte de servire; altfel, Pavlova va începe imediat să se înmoaie şi să se rupă.

 

 

Irina B.

sursa foto: joyofbaking.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: cake, desert, Pavlova, prajitura, retete culinare
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement