Ciorba de miel cu bors

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Ciorba de miel (bors de miel) 

Ingrediente ciorba de miel (bors de miel):

capul, oase de miel
250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina)
verdeata pentru ciorba de miel: tarhon, leustean
1 ceapa
500 ml bors
1 lingura orez
100 ml smantana
1 galbenus
2 linguri ulei
sare

 Modul de preparare a retetei:
La ciorba de miel se folosesc in special partile osoase: capul de miel, oasele pulpelor, pieptul, gatul. Acestea se pun intr-o oala de 5 litri cu 2 litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa difuzeze in apa iar ciorba de miel sa iasa mai gustoasa. Intre timp se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga si zarzavatul tocat cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel impreuna cu apa in care au stat si 1 lingurita de sare.
Ciorba de miel se fierbe 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, se adauga orezul si dupa inca 15 minute, 1/2 litru de bors. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se gusta apoi de sare, se stinge focul si se adauga la ciorba de miel smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata - tarhon si leustean. Se acopera si se tine calda pana in momentul servirii. 

Aceasta este reteta de ciorba de miel pregatita in mod traditional de Paste. La ciorba de miel se pot pune si maruntaiele de miel dar de obicei din acestea se pregateste drobul. Borsul de miel este servit cald, cu smantana, si presarat cu verdeata proaspata, tocata marunt. 

A_Anton 

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: bors, ciorba de miel, mancare, retete usoare
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement