Mucenici cu zeama

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Dacă optezi pentru mucenicii cu zeamă, atunci ai făcut alegerea perfectă!

Fiind uşor de preparat, mucenicii cu zeamă sunt preferaţii românilor atunci când vine vorba de o reţetă rapidă.

                                                  Mucenici cu zeamă

Ingrediente:

250 g mucenici uscaţi

2 l apă

150 g zahăr

150 g miez de nucă

sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 linguriţă esenţă de rom

coaja rasă de la o lămâie mică

 scorţişoară pulbere

 

Mod de preparare:

1. Punem apa la fiert cu sarea, iar când a dat în clocot, punem mucenicii.

2. Din momentul în care au început să fiarbă, lăsăm 10 minute şi adăugăm zahărul. Mai lăsăm pe foc încă vreo 5-6 minute, timp în care amestecăm ca să nu se lipească.

3. Oprim focul, adăugăm esenţele, coaja de lămâie şi miezul de nucă zdrobit mărunt.

4. La final, mai amestecăm o dată, ornăm cu scorţişoară şi lăsăm să se răcească.

Poftă bună!

 

sursă imagine: unica.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement