Plăcintă cu ciuperci şi ficăţei.Gustare pe bază de ficăţei de pui


Plăcintă cu ciuperci şi ficăţei

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Plăcintă cu ciuperci şi ficăţei

Pentru prepararea acestei reţete avem nevoie de :

325g de făină,
180ml de apă calduţa
50ml ulei de floarea-soarelui
1 praf de sare
1 ou, bătut, pentru finisare


Pentru umplutură avem nevoie de:
2 cepe, tocate mărunt
4 linguri ulei de floarea-soarelui
500g de ciuperci, tocate
800g ficăţei de pui, tocaţi nu foarte mic
2 legături de mărar, tocat
sare, piper

Incepem prepararea :

Pentru început punem două linguri de ulei intr-o tigaie de teflon şi călim ceapa la foc mic, până se înmoaie. Mutăm ceapa în alt vas, apoi, în aceeaşi tigaie, călim ciupercile la foc iute, intr-o lingură de ulei. Răsturnăm ciupercile peste ceapă şi prăjim ficatul, în restul de ulei, până devine roz în interior. Amestecăm ficatul cu ceapă, ciupercile, mărarul şi le asezonăm cu sare şi piper după gust. Incingem cuptorul la 180° C, iar intr-un bol,  amestecăm  făină cu apă, uleiul şi sarea. Se frământă până se obţine un aluat omogen pe care îl lăsăm  deoparte 10 minute.

Ungem o formă termorezistentă cu ulei, întindem două foi de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Tapăm  vasul cu una dintre ele, turnăm compoziţia (trebuie să udăm marginile cu un pic de apă) apoi aşezam a doua foaie deasupra, presând bine pe mărgini. Inţepăm din loc în loc cu vârful unui cuţit, că să iasă aburul. Se da la cuptor 30 de minute  după care o scoatem şi o  ungem pe deasupra cu ou bătut, o mai lăsăm aproximativ 10-15 min până se rumeneşte.

Poftă bună!

 

Gabi -Ionela Ciucă

 

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement