Plăcintă delicioasă cu dovlecei și brânză

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Rețetă cu dovlecei în aluat de placintă, un preparat delicios care poate fi un plus adus mesei dumneavoastră.

- aluat de placintă/ foi de plăcintă
- 2 linguri de unt
- 500g dovlecei
- 1/2 cană de mozzarella măruntită
- 250g brânză Ricotta
- 1/2 cană de smântână
- 3 ouă, ușor bătute
- puțină sare
- 1/2 linguriță oregano
- 1/2 linguriță busuioc
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- piper și sare după gust

Preparare:
Împăturiți aluatul de plăcintă cu o furculiță. Se coace la 215 grade C pentru aproximativ 5 minute, după care coborâți la 175 grade C.
La foc mediu, puneți feliile de dovlecei în unt până când se fierb, după care se scurg. Utilizați jumate de dovlecei pentru a alinia crusta. Se presară mozzarella.
Amestecați Ricotta, smântâna, ouăle, oregano, busuiocul, usturoiul și piperul. Adăugați peste dovlecei în crustă. Adăugați restul de dovlecei deasupra. Se asezoneaza cu boia de ardei. Coaceți timp de 45 de minute. Probați cu un cuțit. Vă dorim poftă bună .

 

 de Tony Wong

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement