Pui la cuptor cu sos de nuci

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

De ce avem nevoie pentru a prepara acesta reteta:

8 pulpe de pui, intregi
1 lingurita de chimion
½ lingurita boia de ardei
2 linguri ulei de masline extravirgin
6 paini tip pitta
150ml supa de pui fierbinte, gata facuta
175g de nuci
1 ceapa mica, tocata
2 catei de usturoi, tocati
50ml de smantana lichida
                                                                                                                                             sucul de la 1 lamaie
                                                                                                                                             o mana de coriandru, tocat

Prepararea incepe cu: incalzirea cuptorului la 200º C/gaz 6. Amestecam intr-o tava puiul, chimionul, boiaua, 1 lingura de ulei de masline, sare şi piper. Se lasa la cuptor 40 de minute, pana cand puiul este facut si crocant.

Intre timp, se rupe o pitta in bucati şi se aseaza intr-un vas mic. Se toarna deasupra cateva linguri de supa de pui si se lasa la inmuiat. Se prajesc nucile intr-o tigaie fara ulei 3 minute sau pana devin aurii. Se lasă deoparte. Se incalzeste restul de ulei intr-o cratita si se caleste ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Se pun intr-un blender pittta inmuiata, amestecul de ceapa si cea mai mare parte din nuci. Se toarna deasupra restul de supa de pui si se mixeaza pana cand se formeaza o pasta grunjoasa. Se pune aceasta pasta inapoi in cratita. Se adauga smantana si sucul de lamaie, sare si piper si se mentine calda. Cand puiul este gata, se aranjeaza pe un platou. Se amesteca in sos coriandru si se rastoarna într-un bol. Se toaca restul de nuci şi se presară peste pui. Se prajesc celelalte painici, se taie in felii si se servesc alaturi.

Pofta buna!

 

 

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement