Reteta culinara: Ardei umpluti

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Ardeiul umplut este un preparat pe care îl găsim în bucătăria românească, gătit cu dragoste şi plăcere de orice gospodină.

La noi, acest preparat delicios este iubit de toată lumea, graţie aromelor şi gustului inconfundabil...acel gust care combate orice dietă de slăbit!

La preparare, ardeii graşi sunt umpluţi cu ingrediente precum carne, orez, ceapă, verdeţuri, smântână, brânză sau iaurt.

                    

                                                                     Ardei umpluţi

Ingrediente:

600 g carne de porc tocată

9-10 ardei graşi

300 ml bulion

200 ml smântână

150 g orez

50 ml ketchup

50 ml ulei

2-3 roşii

1-2 cepe

1-2 morcovi

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

3 linguri făină

1-2 linguriţe zahăr

sare

piper

paprika

 

Mod de preparare:

1. Scoatem cotoarele ardeilor şi-i scuturăm bine de seminţe şi punem carnea tocată într-un castron mai mare.

2. Într-o tigaie, în câteva linguri de ulei, călim ceapa tocată şi morcovul ras pe răzătoarea mare fără a le prăji, cu puţină apă şi ketchup, apoi adăugăm orezul, condimentele şi lăsăm până scade zeama.

3. Pe urmă răsturnăm conţinutul peste carnea tocată, presărăm verdeaţa tocată şi omogenizăm compoziţia.

4. Umplem ardeii, îi punem pe un pat de felii de roşii, cu apă şi bulion, cât să-i acopere, şi felii de roşii deasupra şi îi fierbem la foc mic aproximativ 30 minute.

5. În tigaia în care am prăjit ardeii, facem sosul: peste zeama rămasă adăugăm smântâna, zahărul, paprikă, 2-3 linguri de făină desfăcută în apă şi amestecăm totul bine, apoi, turnăm acest sos peste ardei.

6. Dăm la cuptor încă 30 de minute, să se închege sosul şi să se rumenească frumos ardeii.

Îi servim calzi, cu verdeaţă tocată şi mămăliguţă.

Poftă bună!

 

sursă imagine: retete-online.ro

Autor:IRINA B.

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement