Eatermagazine! Reteta moldoveneasca


Reteta culinara: Parjoale moldovenesti

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Din start, pârjoalele moldovenești sunt extrem de delicioase!

 

Bucatele româneşti, cu precădere cele din Moldova, sunt alcătuite atât din legume, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cât şi din carne şi subproduse din carne, ceea ce face ca orice reţetă culinară să fie îndrăgită şi divinizată!

 

                                                             Pârjoale moldovenești

 

Ingrediente:

500 g de carne (amestec de porc cu vițel)

1 ceapă mare

1 căpățână de usturoi

1 cartof

1 morcov

2 ouă de găină

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

2 – 3 felii de pâine

1/2 pahar cu lapte

ulei pentru prăjit

sare

piper

 

Mod de preparare:

1. Tocăm manual ceapa și o călim până capătă o culoare aurie, zdrobim usturoiul în mojar, apoi dăm prin mașina de tocat atât carnea, cât și ceapa și usturoiul, preferabil de două ori, iar la sfârșit trecem prin mașină pâinea înmuiată în lapte.parjoale moldovenesti

 

2. Omogenizăm în compoziție ouăle, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, cartoful și morcovul date prin răzătoarea mică, sarea, piperul.

 

3. Din compoziţia rezultată, executăm cu măiestrie biluțe din amestec, pe care apoi le turtim cu latul unui cuțit sau cu mâna și le prăjim în ulei pe ambele părți, până se rumenesc.

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: ciao.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement