Retete de post din fiecare regiune a tarii (II)

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Reţetele de post sunt hrănitoare, săţioase chiar, se prepară uşor şi, datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, contribuie la o bună funcţionare a organismului.

 

Reţetă bănăţeană de mălai copt

Ingrediente: 500 g mălai; 1 litru apă; 1 pahar de făină de grâu; 1 lingură de zahăr; drojdie cât o nucă; ulei pentru uns tava; sare

Mod de preparare: Punem apa la fiert; când dă în clocot, punem apa fiartă peste cantitatea de mălai, amestecăm şi lăsăm să se răcească. Între timp, desfacem drojdia în puţină apă călduţă. Când s-a răcit mălaiul, adăugăm cantitatea de făină albă, zahărul, drojdia şi sarea. Amestecăm totul foarte bine până când compoziţia seamănă cu un aluat de clătite şi-o lăsăm 2 ore la dospit. După acest interval, ungem o tavă cu ulei, turnăm compoziţia în ea şi băgăm tava la cuptor până se coace.

Mălaiul copt merge de minune cu sarmale şi cu diverse preparate din carne de porc, precum pomana porcului sau varză cu ciolan.

Uscăţele dobrogene

Ingrediente: 500 g făină; 250 ml ulei; 100 g zahăr; 4 plicuri de zahăr vanilat; esenţă de rom; esenţă de vanilie; praf de sare

Mod de preparare: Amestecăm toate ingredientele până obţinem un aluat. Îl întindem bine (0,5 cm grosime) şi tăiem fâşii pe lungime (14-17 cm), apoi pe lăţime (2-3 cm). Crestăm fiecare felie la mijloc şi facem câte o fundiţă, trecând coca prin crestătură. Le coacem în ulei mult, într-o cratiţă mare, apoi le punem pe-un prosop de hârtie absorbant, pentru a scăpa de surplusul de ulei. La final, punem uscăţelele pe un platou şi le presărăm cu zahăr pudră.

 

Cu aceste reţete de post vei impresiona întreaga familie, cu care te vei bucura de savoarea mâncărurilor regăsite pe masa ta îmbelşugată.

 

 

Irina B.

sursa foto: wwromania.wordpress.com

 

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: de post, gastronomie, retete culinare, retete de post
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement