Supă de dovlecei

Home « Ghid « Rețete Tradiționale

Se ştie că dovleacul este o sursă bogată de antioxidanţi şi vitamine. Aşa că o să vă destăinui o reţeta uşoară, sănătoasă şi foarte gustoasă de supă cu dovleac. Pentru acest preparat avem nevoie de următoarele ingrediente:

 

 

 

- o lingură de ulei de răpită
- o lingură de unt
- o ceapă tăiată mărunt
- un morcov tăiat mărunt
- 4 ceşti de dovlecei decojiti şi zdrobiţi
- 3 ceşti de supă de legume
- sare, piper şi nucşoară
- jumătate de ceaşcă de smântână

Cu ingredientele ne-am lămurit, aşa că o să trecem la treabă.
Într-o oală mare la foc mediu, se topeşte untul împreună cu uleiul de răpită. Adăugăm ceapă şi o  gătim până când se înmoaie. Apoi adăugăm  morcovul şi dovleacul, împreună cu supa şi condimentăm după gust. Se fierbe la foc mic până când legumele sunt fierte.
Se ia de pe foc şi se bate bine compoziţia la blender.  Adăugăm smântână, punem pe foc, dar nu fierbem. Decorăm cu nuscoara.
 

Poftă bună!   

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement