La Papiota, un bar cu „croială” trendy

Home « Localuri « Baruri

Întotdeauna am admirat răbdarea cu care lucra bunica mea la mașina de cusut clasică. Și nu de puține ori am asistat la încurcarea aței încăpățănate în acul mașinii sau chiar la căderea curelei de pe roata care pune mașinăria în funcțiune. Dar totul era dat uitării în momentul în care bunica termina de cusut, tivit și aranjat hainele noi... Poate te întrebi ce-mi veni să povestesc despre mașini de cusut și amintiri din copilărie într-un articol despre baruri şi distracţie? Ei bine, toate acestea pot fi îmbinate cu succes în conceptul La Papiota, un bar „altfel” din Centrul Vechi al Capitalei.

Design a La Papiota

NamePentru a aprecia design-ul barului La Papiota nu trebuie să te pricepi la croitorie. Nici pomeneală de astfel de cursuri sau de schițat colecții haute couture, ci doar de o invitaţie la cafea şi voie bună, alături de prieteni. Dacă ai fost măcar o dată în Atelierul Mecanic din Centrul Vechi, atunci află că La Papiota este versiunea feminină” a acestuia. În timp ce bărbații discută despre ultimul meci din Champions League, degustând o bere de calitate printre scule și mașinării în Atelier, fetele pălăvrăgesc despre modă și mondenități, servindu-se cu un cocktail colorat în Papiota.Name

La Papiota se află la etajul 1 al unei clădiri dosite de pe Lipscani nr. 42, iar logo-ul, care reprezintă o maşină de cusut, îţi dă senzaţia ca intri în atelierul unui designer de modă - unul destul de ordonat aș spune... Panoul cu zeci de imagini și tipare decupate din revistele de modă de pe vremuri - când Burda era la mare căutare - bucățile de material de pe pereți, dar și mașinile de cusut sunt doar câteva dintre elementele cate te poartă într-o călătorie de inițiere în tainele croitoriei vintage.

Măsuțele care aşteaptă clienţi sunt de fapt foste mese provenite de la mașini de cusut, dar nu unele oarecare, ci cu mărci celebre pe vremea comunismului: Ileana, Monica, Veronica și Casnica, fabricate în Cugir prin 1960. De altfel, barul își propune ca prin design-ul său să reînvie epoca de aur a comunismului. Deasupra mesei de la intrare, mai precis o masă veche de călcat, este prinsă sigla de la o croitorie comunistă, știrbită de câteva litere. NameDacă pe vremuri masa era folosită de angajatele de la Apaca pentru a călca salopete, halate și uniforme, acum este suport pentru cocktail-uri precum Scotch & Stofa, Catifea, Pepit sau Ecosez - numele unor materiale de pe vremuri, uitate de tinerii de astăzi și reintroduse în limbajul contemporan de La Papiota.

Câteva dintre piesele vechi care compun decorul localului sunt de fapt obiecte personale ale proprietarelor: Andreea a adus o mașină de cusut din anii 1960, iar Monica a venit cu trei scaune din sufrageria anilor 1970 a bunicii ei, cu un fier de călcat și cu un telefon din plastic, cu disc, care este încă funcțional. Am vazut şi un perete nefinisat, iar betonul evidentiaza mașinile de cusut expuse și dă senzația unui spațiu de lucru auster, specific anilor comunismului. Barul a fost gândit ca loc principal de interactivitate, de aceea este lung şi poziționat central. Corpurile de iluminat au fost amplasate astfel încât să redea o lumină difuză, ca de atelier de croitorie, şi să mângâie uşor recuzita decorativă.

Ce degustăm la Papiota?

NameMeniul barului conține două pagini cu o gamă destul de largă de bere și vinuri, vreo 5 feluri de spumante, long drinks, băuturi calde și celebrele cocktail-uri Papiota, specialitățile casei, cu denumiri mai mult decât haioase și personalizate conform cu tematica localului. Eu am încercat cocktail-ul Lycra, dar dacă nu ai limite e posibil să ți se ducă firul” ca urmare a diferitelor grade de alcool pe care le conţin. Îți mai pot recomanda un Scotch & Stofa, dacă ești curios să afli cum se îmbină pălinca cu lichiorul de cocos și vanilie, peste care se adaugă suc de mere și portocale.Name

Sau poate vrei să deguști un pahar cu vin sau spumant, nefiind obligatorie achiziționarea întregii sticle, cum se cere la alte localuri. Prețurile sunt puțin peste medie, iar muzica se potrivește ca ața în ac! Mixurile de soul, funk, electro și disco creează atmosfera perfectă pentru o ședință de lucru la laptopul personal. Iar dacă e joi, după programul de la birou, atunci este Schimbul 3, adică petrecerea dansantă de după serviciu, cu muzică de calitate și distracție la cote maxime, clienții „croșetând” în picioare ritmurile aduse de DJ-ii de aici.

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: aprilie 2012
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement