Caffe Pascucci, locul de întâlnire al elitei corporatiste

Home « Localuri « Cafenele

Hoinăream prin oraş după o zi de muncă infernală şi nu aveam chef să mănânc la un restaurant sofisticat, dar nici nu puteam să-mi adun gândurile cu stomacul gol, aşa că mi-a zburat gândul la un capuccino însoţit de un desert gustos. Unde să mă duc? Mi-a ieşit în cale Caffe Pascucci din Dorobanţi şi m-am gândit că un local ale cărui origini sunt în patria cafelei espresso va fi cu siguranţă cea mai bună alegere.

 

 

Puţină istorie

 

Aveam să aflu că Pascucci înseamnă tradiţia cafelei care cultivă gustul pentru excelenţă şi răsfăţul reţetelor originale. De peste 125 de ani, pentru iubitorii de cafea din toate colţurile lumii, Pascucci înseamnă tradiţie, produse şi servicii la nivel înalt, precum şi dorinţa constantă de a-i delecta pe iubitorii de cafea cu cele mai interesante reţete.

 

pascucci-capuccino.jpgTrebuie să recunosc că deşi nu sunt mare consumatoare de cafea, tentaţia este mare odată ce ajung la Pascucci şi nu doar pentru cafele, ci şi pentru preparatele culinare. Aici vei găsi cam 600 de produse, dintre care aproximativ 150 pe bază de cafea, aproximativ 70 de deserturi, cam 70 de tipuri de limonade, frappe-uri, fresh-uri din fructe şi legume proaspete, smoothie-uri, aproximativ 150 de cocktail-uri, produse de patiserie, salate, sandwich-uri, sushi, supe, mancare caldă etc.

 

În România, brand-ul Pascucci este dezvoltat de S.C. Cafemagination S.R.L., care a preluat marca dezvoltată iniţial de Velvet Cafe SRL şi care a deschis iniţial în Bucureşti, în 2008. În noiembrie 2010, cafeneaua s-a mutat în actualul loc din Calea Dorobanti 140A, ocupând 160 mp2 la parter şi 160 mp la etaj, unde se află terasa. Dispune şi de aproximativ 10 locuri de parcare, în parcarea proprie. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 200.000 de euro în locul nou.

 

pascucci-fructe.jpgIstoria Pascucci a început, însă, acum 130 de ani, când Alberto Pascucci a lansat businessul de producţie de espressoare şi cafea. Prima cafenea Pascucci a fost deschisă în urmă cu 10 ani, la Rimini, iar acum există peste 320 de cafenele în Hong King, Bratislava, Londra, Seoul, Bangalore, Ankara, Moscova, Riga, Copenhaga, Londra, Malaga, New York etc.

 

Potrivit jucătorilor de pe piaţa de profil, investiţia medie într-o cafenea din Bucureşti este de 150.000 – 200.000 de euro, sumă recuperabilă în doi - trei ani.

 

Produse, preţuri şi design

 

pascucci-bautura.jpgCâţiva dintre prietenii care au vizitat Pascucci spun că ciocolata caldă şi cafeaua nu sunt tocmai diferite de cele pe care le-au degustat în alte cafenele. În schimb, deserturile sunt foarte bune. În general prăjiturile lor se termină repede, ca urmare a cererii foarte mari. Interesant este că produsele arată exact ca în imaginile de prezentare din meniu, deşi unele nu se ridică la nivelul aspectului din punct de vedere al gustului.

 

Mobilierul din cafenea este comod şi elegant, respectând caracteristicile celui al localurilor din afară. Scaunele sunt albe, interiorul este luminos, iar mesele sunt realizate în general din lemn în combinaţie cu metal şi sticlă. Barul select este bine luminat, cu produsele bine expuse, deserturile gustoase fiind prezentate în stilul cofetăriilor italieneşti. Terasa dispune de aproximativ 80 de locuri.

 

Clienţii sunt în general persoane trecute de 25 de ani, cu venituri peste medie - după aspect şi maşinile parcate lângă cafenea. Aici vei vedea din când în când şi vedete, fie muzicieni, fie actori locali, dar şi oameni de afaceri cunoscuţi. Preţurile sunt medii spre mari - un Frappe nu depăşeşte 20 de lei, berea este între 7 şi 12 lei, iar salatele între 16 şi 20 de lei.

 

Oricum, o vizită la Caffe Pascucci va fi cu siguranţă o experienţă plăcută.

 

 

Autor: Adina Voicu

Publicat in: iunie 2012
Etichete pentru acest articol: cafenea, caffe pascucci, espresso
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement