Hard Rock Cafe, kilometrul 0 al pasionaţilor de rock

Home « Localuri « Cluburi

Nu poţi parcurge Parcul Herăstrău fără ca pașii să te poarte instinctiv spre Hard Rock Cafe. Nici nu se impune să fii pasionat de muzica rock pentru a te declara fanul celebrului club și asta o atestă fără doar și poate zecile de clienți care îi trec pragul zi de zi.

Povestea Hard Rock Cafe

Totul a început de la o glumă: în 1970 Eric Clapton mergea destul de des la restaurantul Hard Rock Cafe, necunoscut la acea dată, și pentru că îi plăcea foarte mult atmosfera de acolo s-a gândit să își rezerve permanent o masă, proprietarii sugerându-i să-și atârne chitara deasupra mesei respective. Așa a și făcut și de atunci pereții cafenelelor Hard Rock din toată lumea sunt adevărate muzee ale acestui stil muzical, adunând peste 70.000 de chitări, tobe, microfoane, dar și piese de îmbrăcăminte de la artiști celebri, sau versuri și biciclete. La Hard Rock Cafe din România, de exemplu, găsim pantalonii lui Prince, chitara lui Iommi de la Black Sabbath, haina Tinei Turner, obiecte ale Beatles-ilor, pălării, cizme, discuri de aur și de platină, multe postere și fotografii, o colecție impresionantă de articole valoroase.  Name

Hard Rock Cafe este amplasat în apropierea pavilionul H din parcul Herăstrău, pe locul fostului club Champions, ocupând o suprafață de 1.500 de metri pătrați şi reușind astfel să fie cel mai mare club marca Hard Rock din Europa, cu capacitate de 300 de locuri în interior și alte 120 pe terasa din apropierea lacului.

Decor și meniu în stil Hard Rock

Atmosfera la Hard Rock Cafe este foarte caldă și prietenoasă: tavanul e luminat în nuanțe de roșu de lămpile originale, cu abajururi din tobe transparente. Pe toți pereții sunt televizoare, astfel încât din orice unghi vezi măcar cinci. Muzica nu e hard, nici tocmai rock, mai degrabă un pop-rock, adesea cu incursiuni în oldies, dar tocmai ăsta este și farmecul său.

Și pentru că te vei întreba pe bună dreptate ce poți savura în timpul vizitei de la Hard Rock Cafe îți spunem că te poți delecta la aperitiv cu pachețele de primăvară, nachos, aripioare de pui sau inele de ceapă, la afumături cu costițe de purcel, carne de vită sau de pui, toate cu garnitură și salată de varză și sos, sau poate vei alege un burger legendar. Indiferent de ce comanzi prețurile sunt destul de piperate, asta și datorită clienților străini care poposesc în restaurant. La ieșire poți trece și pe la Rock Shop, pentru că o experiență completă Hard Rock se savurează doar brand-uit din cap până-n picioare.

Autor: Oana Calițu

Publicat in: aprilie 2012
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement