Madame Pogany, model de gastronomie românească urbană

Home « Localuri « Cluburi

În urmă cu ceva timp descopeream, din pură întâmplare, un loc mai puțin obișnuit pentru peisajul gastronomic al Capitalei: Madame Pogany- un bar/club cum mai ai șansa să vezi doar prin centrul Berlinului.

“Ţinuta” Madame Pogany

Îți spun de la început că interiorul nu are absolut nicio legătură cu ceea ce vezi în exterior, pe terasă. E vorba de două lumi paralele - terasa absolut banală, desprinsă din peisajul tipic bucureștean, iar interiorul recreând parcă atmosfera unui local german. Ușa grea de metal m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva am ajuns în fața vreunui depozit părăsit. Nici geamurile de termopan fumurii care feresc de privirile curioșilor birourile de deasupra localului nu mi-au diminuat suspiciunile.

Țineți minte țevile lăsate la vedere de pe pereții barului Energiea despre care vă povesteam recent? Le veți regăsi și la Madame Pogany, locul tavanului fiind luat de această dată de o pânză de țevi îmbinate pe alocuri cu bucăți de beton. Lumina este foarte plăcută, nici prea puternică, dar nici “oarbă”. Betonul clădirilor noi care cresc peste tot în jur întâlnește aici căldura pardoselii din stejar românesc și ceramică neagră, tradiționale. Încă un element comun cu Energiea ar fi lustrele cu “gulere” din plastic care luminează barul pe alocuri. Stilul este modern, urban, cum doar în revistele de profil mai poți vedea.

Ce oferă Madame Pogany?

Ai auzit de bucătăria urbană? Dacă răspunsul tău e negativ, află că vorbim despre un proiect gastronomic care combină valorile tradiționalei bucătării românești cu know-how-ul celei internaţionale. Rezultatul este un meniu de două pagini, plin de supe, salate, preparate din carne și pește, rissoto și paste, dar și deserturi de îți plouă în gură.

Nu m-am putut abține în fața atâtor tentații din meniu și am comandat porții mici, dar multe - de la bolul cu supă de dovlecei, file de doradă cu piure de lămâie și până la felia de tort Madame Pogany din ciocolată și cireșe amare, însoțite de un pahar cu Bora Bora Brew. Am fost extrem de impresionată și de atenția oferită de personalul prietenos de acolo.

Nici salata cu pui, parmesa, crutoane și dressing de iaurt cu mentă nu este de ratat, fiind sățioasă și răcoritoare. Asta nu înseamnă că salata de linte, sfeclă, sparanghel verde și brânză de capră este o alegere mai puţin bună. Dacă dorești ceva mediteraneean, poți opta între 2-3 tipuri de rissoto sau paste din meniu. Iar ca feluri principale, tagliata de vită cu  rucola și parmezan, puiul asiatic cu orez basmati, cotletele de miel neo-zeelandez cu piure de vinete și roșii cherry sau tonul cu sos Dijon sunt alegeri delicioase pentru călătoria în lumea aromelor de la Madame Pogany. Trebuie să știi că porțiile sunt măricele, așa că nu te apuca să-ți comanzi desert până când nu te asiguri că vei avea loc și pentru el. Oricum, poți încerca cu încredere platoul cu parmezan, gorgonzola, nuci și struguri sau o felie de tort cu fructul pasiunii și brânză mascarpone.

Gama de băuturi astâmpără cu ușurintă cele mai pretențioase gusturi. O mulțime de cocktailuri cu sau fără alcool, cu denumiri inedite îți vor atrage atenția. Nici vinurile nu lipsesc din meniu, ocupând un loc aparte pe lista de băuturi alcoolice. Ca să îți faci o idee despre prețurile practicate în meniu, află că o supă costă în jur de 14-16 lei, o salată este 18-30 lei, pentru o porție de paste vei plăti între 22 și 30 lei, iar un fel principal se încadrează între 22 și 63 lei (antricotul de vită german de pe Coasta Mării, cu ciuperci sote, cartofi gratinați și dulceață de ceapă, costă 63 de lei porția). Un desert ajunge pe la 16-35 lei. Din fericire există și varianta “meniul zilei”, la doar 22 lei, fără desert, și 35 lei, cu desert inclus.

Cum ajungem la Madame Pogany?

Un loc în care voi reveni cu siguranță pentru felul zilei pregătit ca în casa bunicii, dar și pentru atmosfera plăcută și deloc pretențioasă. Madame Pogany se află pe strada Banul Antonache, nr. 40, lângă Piața Floreasca. Adaug că barul este deschis de luni până duminică, de la 9.00 la 23.30, iar bucătăria urbană se închide la ora 23.00, de luni până vineri și duminică, iar sâmbăta se închide la ora 1.00.

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Localuri

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
  • Restaurant Tapo

    Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

  • Acuarela

    În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

  • La Madrileña

    La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

  • Bucataria internationala la domiciliu

    Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement