Aurelia Vișinescu: Fiecare soi pe care îl cultiv reprezintă o provocare

Home « Localuri « Crame

Potenţialul de vinificaţie al zonei Domeniile Săhăteni este cunoscut ca fiind generos atât pentru vinurile albe cât şi pentru cele roşii. Crama este situată chiar în mijlocul podgoriei Dealu Mare unde „terroir"-ul a dovedit că se obţin vinuri de excepţie.

 

 

Eater Magazine: Ce înseamnă Domeniile Săhăteni pentru consumatori și ce fel de vinuri găsim aici?

 

Aurelia Vișinescu: Ca producător de vinuri, Domeniile Sahăteni este în plină ascensiune. Vinurile pe care le fac îmi poartă numele și sunt segmentate în patru linii:

 • Nomad este vinul dedicat celor aventuroși, celor care vor să încerce, celor care călătoresc, pentru că vinul este o călătorie într-o lume e senzațiilor.

 • Artisan este linia dedicată soiurilor românești, monovarietale sau cupajate; sub acest nume vom avea întotdeauna vinuri specifice zonei Dealu Mare – Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească. Sunt vinuri meșteșugite, vinuri cu personalitate.

 • Karakter este gama în care am încadrat vinuri din soiuri internaționale – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon.

 • Anima este o colecție privată cu serii limitate pe care le producem numai în anii foarte buni. Anima înseamnă suflet, iar aceste vinuri sunt făcute cu mult suflet și dedicare.

Producem atât vinuri roșii - Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir și foarte curând vom avea și Shiraz, dar și vinuri albe – Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio.

 

Eater Magazine: Care este vinul dumneavoastră preferat? Care sunt criteriile de selecție ?

 

Aurelia Vișinescu: Fiecare soi pe care îl cultiv reprezintă o provocare, astfel că este imposibil să am numai un soi preferat. Am făcut însă o pasiune pentru Pinot Noir, un vin delicat, cu taninuri ușoare, catifelate, cu o culoare mai puțin intensă, arome fine de căpșuni, fragi, trandafir, ce migrează pe măsura învechirii în cireșe amare, coacaze negre, violete, ciuperci. Pinot Noir poate produce în anumiți ani vinuri cu totul remarcabile.

 

Eater Magazine: Cum vă diferențiați de competiția directă? Prin ce sunt speciale vinurile pe care le produceți?

 

Aurelia Vișinescu: Vinurile pe care le creez la Sahăteni nu încearcă să fie perfecte sau să urmeze un șablon ori un standard. Sunt vinuri care îmi poartă amprenta, sunt făcute cu multă atenție, dedicare și meticulozitate, sunt vinuri cu identitate. Cred că tocmai prin astă se diferențiază. Îmi place să inovez, să aduc o notă de modernism și să depașesc șabloanele tradiționale.

 

Eater Magazine: Care sunt planurile de viitor pentru Domeniile Săhăteni?

 

Aurelia Vișinescu: Vom continua să investim în crama de la Săhăteni. Dacă până acum au fost investite mai mult de 5 mil. € în modernizarea cramei, tehnologie, replatantarea viei, am început să ne îndreptăm și către dezvoltarea turismului. Ne-am propus să avem o pensiune turistică, o mică fermă cu animale, poate chiar echitație.

 

Citește continuarea interviului AICI!

Marina Plopeanu


 


 

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement