”Vinul este prietenie, vinul este pasiune, vinul este dragoste....”

Home « Localuri « Crame

Povestea vinului, așa cum este spusă de cei de la Crama Budureasca, începe ”din vârful foarfecelui podgoreanului... vinul pleacă din vie!”.

”Dragostea pentru pământ, teama de ploaie, așteptarea înfrigurată a zilelor de vară și grija pentru parcelele cu soiuri pure”, toate contribuie la obținerea vinurilor ”frumoase”, atent selecționate și oneste cu care se mândrește Crama Budureasca.

Calitățile unice ale climei și ale solului din această podgorie ”dau o culoare roșie strălucitoare și arome puternice de fructe vinurilor rosii, iar celor albe le confera arome florale si un gust crocant si fructuos”.

Istoria cramei nu este nici lungă, nici stufoasă dar, în scurta perioadă de când a apărut pe piața românească, crama Budureasca a reușit să își creeze un renume pentru atenția oferită detaliilor și pentru vinurile bogate în savori.

Crama Budureasca nu este anonimă nici pe piața internațională de vinuri, întrucât a obținut o serie de medalii care au făcut-o remarcată:

 • Origini Tămâioasă Românească 2009: medlaia de argint la International Wine Challenge

 • Origini Tămâioasa Românească 2007: medalia de bronz la International Wine Challenge

Dar scopul principal al cramei nu este recunoașterea pe plan internațional ci, dimpotrivă, Budureasca și-a propus să cucerească piața autohtonă prin calitate incontestabilă.

Și eu cred că au reușit!

Cu ce se laudă Budureasca?

În primul rând cu gama ”Origini”, care a fost și medliată la competițiile internaționale și din care fac parte:

 • Roze (45 ron): Culoare roz-somon deschis, cu arome de violete și zmeură. Un vin cu gust proaspăt, fructat, cu un echilibru plăcut între dulceața naturală a fructelor și finalul crocant.

 • Tămâioasa Românească 2011 (45 ron): Culoare verzuie, arome complexe de iasomie și flori de soc, cu note de miere.

 • Reserve 2008 (60 ron):  un amestec de Shiraz, Cabernet Sauvignon și Merlot. 

Indiferent de vinul pe care îl alegi, fii sigur că nu vei da greș cu Crama Budureasca, deoarece toate vinurile expuse spre vânzare poartă amprenta calității.

Eu prefer vinul roșu demisec și, de aceea am ales Feteasca Neagră (25 ron), un vin rubiniu-închis, cu arome puternice de piper negru și note picante.

Este ideal pentru o întâlnire romantică sau o cină deosebită. Merge de minune alături de un mușchiuleț de vită la grătar, ușor condimentat.

Dacă preferați vinurile albe de vară, puternice și cu gust fructuos, vă recomand Feteasca Regală din 2010.

Pentru persoanele jucăușe, vivace și copilăroase, Budureasca a creat un vin special, Roze Demisec (21 ron) - un vin de culoare roz-inchis, cu note de fructe de vară, bine echilibrat cu arome puternice de căpșuni și o aciditate bună, curată.

Dacă doriți să încercați un vin nou pe piața românească, dar cu tradiție pe plan internațional, Crama Budureasca a lansat Shiraz de Budureasca 2011 – un vin sec, de culoare rubiniu-închis, cu arome complexe de condimente, fructe negre şi note sublime de stejar.

Spre deosebire de celelalte crame, Budureasca se axează mai mult pe segmentul de vin îmbuteliat, în detrimentul celui la vrac, din dorința de a promova calitatea peste cantitate.

Indiferent de ocazie, la Budureasca veți găsi cu siguranță vinul potrivit! Prețurile de aici sunt chiar mici, dacă le calculăm în raport cu gustul și calitatea superioară a vinurilor.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă fotowww.xzoom.in

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: Budureasca, crama, medalii, struguri, vin
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement