Vinuri cu parfum de tradiție

Home « Localuri « Crame

Istorie, Tradiţie, cultură, savoare, arome, într-un cuvânt - CALITATE.

ISTORIE şi TRADIȚIE:

 

   Din cele mai vechi timpuri vinul de la Cramele Recaș a stârnit, şi apoi a domolit, setea trupului şi a spiritului.

  Primele informaţii generale despre cultura viței de vie în zona Banatului aparţin perioadei ocupaţiei romane asupra provinciei Dacia, secolul 3 după Hristos. Legende mai vechi însă spun că pe aceste meleaguri s-a născut şi a copilărit Bachus, zeul vinului la Daci adoptat apoi de Greci ca Bachus-Dyonisos şi de Români ca Bachus.

   Trecând de la tradiţie şi istorie către prezent, se poate spune că binecuvântarea legendarului zeu continuă să ocrotească destinul Viilor din Recaș. Oamenii de aici nu s-au mulţumit să trăiască din amintiri şi au adus în Recaș tot ceea ce este nou în domeniul vinului şi viticulturii.

   Rezultatul efortului lor este un vin excelent, un vin sincer, pe măsura celui care îl alege.

  La aproape 12 ani de existenţă, datorită progreselor rapide înregistrate mai ales în ultimii cinci ani,  Cramele Recaș a ajuns să fie unul dintre cei mai respectaţi producători de vinuri din România. Vinul participă la numeroase evenimente de specialitate atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional, numărul implicărilor în astfel de evenimente crescând anual.

DESPRE CRAMELE RECAȘ:

 

   Domeniul dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din ţară, dotat cu utilaje de ultimă generaţie şi cu un spaţiu de producţie şi depozitare de circa 10 milioane de litri de vin. Datorită deosebitelor condiţii climaterice din regiune şi nivelului tehnologic ridicat, Cramele Recaș este cel mai mare exportator de vin îmbuteliat din ţară şi se numără printre primii trei exportatori de vin îmbuteliat şi vin vrac din România, acest fapt fiind o încununare a unei tradiţii atestate documentar de peste 600 de ani.

   Cramele din Recaș oferă confortul şi satisfacţia unei vizite complete: de la plimbări relaxante în mijlocul parfumului de floare sau fruct al podogoriilor întinse, cu prezentarea tehnologiei de cultură, degustări din soiuri alese în întunecimea beciurilor bătrâne, mâncăruri tradiţionale alăturate vinurilor intr-un ambient foarte plăcut, până la prezentarea expoziţiei de vinuri îmbuteliate, exersarea artei degustării, dezvăluirea procesului de înnobilare a vinului Recaș etc.

   Sunt intr-atât de ospitaliere gazdele, iar atmosfera este într-atât de îmbietoare, încât nu-ţi vor da ocazia vreodată, să faci speculaţia că "strugurii ar fi acri".

   Pe lângă destinderea unei ieşiri agreabile, la Cramele Recaș poţi avea certitudinea unei porţii serioase de veselie, ”în celule”, cuget şi simţire.

Cele mai reprezentative vinuri produse pe taramurile Recaș sunt:

 

  Sole - este vârful vinurilor albe al Cramelor Recaș - Chardonnay Barrique, Sauvignon Blanc și Fetească Regală Barrique - produs din cele mai bune parcele de struguri, din soiurile pure, vinificat  ”manual” cu mare atenție, și folosind exclusiv barrique transilvănean care îi adaugă o nuanță de vanila și complexitate.

  Cuvee Uberland - este o capodoperă a vinurilor roșii produse de Cramele Recaș. Începând cu strugurii selectați manual din zone foarte mici din cele mai bune parcele ale podgoriei, este vinificat ”meșteșugărește”, apoi învechit în barrique transilvănean timp de 14 luni.  Pur și simplu cel mai bun vin roșu al Cramelor Recaș produs vreodată.

Gabi- Ionela Ciucă

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Localuri

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement