
S-au luat ingredientele de bază, pasiunea şi cunoaşterea, şi s-au amestecat bine cu tradiţia şi priceperea unor mâini strălucite. S-au frământat mai apoi o sumedenie de idei gustoase, bogate în fibre, dar şi delicioase peste măsură. S-au lăsat la dospit şi au crescut prea frumos pentru a mai sta ascunse de ochii lumii. Şi astfel s-a pus la copt ceea ce azi numim Spic & Bob. O brutărie modernă, o patiserie prietenoasă, o cofetărie ingenioasă. Astfel se laudă cei de la Spic & Bob. Dar cum lauda de sine de cele mai multe ori nu miroase a bine să desfacem spicul de grâu in patru și să îți spunem și părerea noastră despre ei.
Întâlnire la drum de seară
Nici nu a trecut bine ziua de Florii, sărbătorită corespunzător în familie cu mâncăruri grele și dulciuri care mai de care accesorizate cu ciocolată și alte delicii păcătoase, că ne-am și gândit la un alt prilej ca să ne întâlnim cu bunătățile de la Spic & Bob. Și nu că ne-ar fi lene să preparăm de unii singuri trufașele prăjituri glazurate cu vanilie, pufosul cozonac sau plăcintele cu mere de îmi plouă și acum în gură doar gândindu-mă la blatul fin ca mătasea. Așa că fiind ziua unei prietene am decis să îi ofer șansa de a se întâni și ea, bună scuza zic eu, cu Spic & Bob. Nu știu de ce dar numele cofetăriei/patiseriei/ brutăriei mă duce cu gândul la versul adaptat Spic & Bob ce-i tari brutari din bloc.
Delicii franțuzești în stil românesc 
Spic & Bob reprezintă un proiect de patiserie-brutărie-cofetărie aflat încă la început, un început delicios și rafinat dacă îmi permiți să îmi dau și eu cu părerea. Fiind un adevărat gurmand când vine vorba de dulciuri și o pofticioasă cum rar ai ocazia să întâlnești trebuie să spun că partea de cofetărie a proiectului este ca o adiere de vanilie peste pofta mea de dulce.
Brioșele de tot felul cu forma lor sferică și cu afine, ciocolată sau măr și scorțișoară seamănă parcă cu sferele duble ale lui Brâncuși de pe Poarta Sărutului. Sau poate cu omul care și-a găsit jumătatea și despre care povestea cu atâta patos Platon în Banchetul. De altfel, cred că dacă mănânci multe brioșe, poși ajunge la fel de sferic precum ele și fără a-ți găsi jumătatea. Să nu mai amintim de tartele accesorizate din belșug cu gem de vișine, mere, caramel sau zmeură ca într-un ritual sacru în care aromele plănuiesc seducerea totală și fără reușită de scăpare a gurmandului pitit în fiecare dintre noi. Torturile cu fructe de pădure, nuci și migdale, dar și tarta cu mere, cu ale sale frăgezimi de prăjitură perfectă, reprezintă o adevărată explozie de arome, un amalgam delicat de fructe și aluaturi englezești. Au și pâinici cu tot felul de semințe (dovleac, floarea soarelui), decorate și ele de parcă fiecare zi este sărbătoare. Dar parcă îți mai vine să guști din franzele și chifle când în fața ta se înșiră, precum soldații pregătiți de o luptă grea, fel de fel de prăjituri care îți fac cu ochiul atrăgându-te într-o cursă pe care oricât de voință ai avea, știi la fel de bine ca și mine cp nu ai nici o șansă să o câștigi.
Prețuri
Torturile costă în jur de 15 lei (500 de grame), cozonacii trufași 12 lei (300 de grame), prăjiturile decorate modern 6 lei iar fursecurile 7 lei (200 de grame). Pentru că nu există gospodină care să nu aibe la loc de cinste cel puțin un caiet plin cu tot felul de rețete, de la cele mai simandicoase la cele mai simple, cei de la Spic & Bob s-au gândit să creeze o rubrică special dedicată celor care vor să încerce rețete noi. Iar dacă nu vă reușesc experiementele culinare propuse de ei, atunci soluția pentru a vă impresiona musafirii cu deserturi aromate vine tot de la Spic & Bob, pentru că vă pot livra comanda la domiciliu. Nimic mai simplu, nu-i așa?
Autor: Oana Calițu
Articole asemanatoare
» Cel mai bine se mananca la "Chocolat"
» Omleta gigant la Timisoara
» Restaurantul inchisoare din Tokyo
» Ciresele de mai - beneficii si moduri de preparare
» Cele mai bune branduri de accesorii de bucătărie
Comentarii
Nu sunt comentarii
Adauga Comentariu
« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat-
Restaurant Tapo
Tapo este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…
-
Acuarela
În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…
-
La Madrileña
La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…
-
Bucataria internationala la domiciliu
Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…
-
Rate bicicleta vis sau realitate! //
-
Timpul liber la pationar. //
-
Rasfat culinar in ton cu sezonul //
-
Alimente care ne fac mai fericiti //
-
Reteta culinara: Mini pasca raw vegan //
-
Ciulama de urzici cu mămăligă //
-
Ce mască purtați când nu este carnaval? //
-
Mâncarea raw-vegan îngrașă sau nu? //
-
Reteta culinara: Cartofi sote //
-
Prajitura in straturi cu banane //