Un dulce sanatos!

Home « Localuri « Patiserii

Dacă trebuie să avem grijă la caloriile pe care le consumăm, partea cea mai problematică o reprezintă pofta de alimente dulci.

Iubitorii de dulciuri de pretutindeni au la dispoziţie numeroase reţete de desert sănătoase şi apetisante, care satisfac din plin pofta de dulce, fără să predispună îngrăşării şi diabetului zaharat. Dacă deserturile obişnuite pot furniza doza zilnică maximă de carbohidraţi într-o singură porţie, cele preparate cu ingrediente atent alese şi consumate cu moderaţie pot menaja silueta şi starea de sănătate cu brio.

Oricât de delicios ar fi el, zahărul este nociv pentru sănătatea noastră. Consumul de zahăr duce la apariţia bolilor precum diabetul, obezitatea, cancerul, anemia, tulburări homonale etc. Hai să renunţăm la zahăr şi să îl înlocuim cu succes cu unul din substituentele sale naturale!

Stevia Rebaudina este o specie de stevie a cărei frunze sunt de 30 de ori mai dulci decât zahărul şi din care se extrage dulcostevina, substanţă îndulcitoare. Aceasta este o plantă minune datorită proprietăţilor sale miraculoase: conţine vitamina A şi C, magneziu, fier, reduce glicemia din organism, reglează pofta de dulce, taie pofta de mâncare, stimulează metabolismul, combate depresia, oboseala cronică, vindecă acneea, candidoza, gingivitele etc.

Siropul de arţar este un îndulcitor natural ce se obţine din copacii de arţar. Se consideră că acest sirop este mai eficient decât mierea din punct de vedere al numărului de calorii. De asemenea, el este bogat în mangan, magneziu, potasiu şi zinc, previne afecţiunile inimi, previne cancerul la prostată şi întăreşte sistemul imunitar.

Mierea de albine nu are nevoie introducere pentru că ştim cum este ea produsă, din ce este produsă şi ce gust minunat are. Ceea ce subliniem este faptul că mierea este unul din cei mai vechi îndulcitori naturali cunoscut de om, are proprietăţi antiseptice, întăreşte sistemul imunitar, conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale fiind benefică în afecţiunile digestive, în cele hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, în afecţiuni sangvine şi în boli ale aparatului urinar.

Melasa neagră este un „reziduu” siropos, de culoare brună, obţinută din resturile de trestie de zahăr sau de sfeclă de zahăr după obţinerea zahărului. Acest sirop vâscos şi gros are un conţinut bogat de vitamine B şi minerale precum magneziu, zinc, fier, calciu, cupru şi potasiu.

Xylitol sau zahărul de mesteacăn, nu este foarte cunoscut în România, însă este foarte benefic pentru sănătate. El este un substitut natural şi foarte sănătos pentru zahăr. De obicei el se obţine din anumite legume şi fructe (se găseşte în prune) dar cel mai adesea se obține din mesteacăn. Oamenii de ştiinţă au descoperit eficienţa xylitolului în prevenirea cariilor, în regimul diabeticilor, în controlul greutăţii, în sănătatea oaselor şi a pielii şi în curăţarea sistemului respirator.

Yaconul, supranumit şi „mărul de pământ”, este o plantă din regiunea Anzilor care are gust de o combinaţie între mere şi pepene verde. Această plantă este cultivată datorită rădăcinii ei dulci din care se face siropul ce înlocuieşte cu succes zahărul.

Roxana Samfira

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

 

Publicat in: octombrie 2014
Etichete pentru acest articol: dulce, sanatos, inlocuitor zahar
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement