Un nou mod de a lua cina "Pe intuneric"

Home « Localuri « Patiserii

 Acest restaurant cu nume interesant, "blind", mă duce cu gândul la cina luată pe întuneric, la o atmosferă inedită, o ambianţă degajată, acel "speed-dating", unde un anumit număr de persoane se întâlneşte într-un loc, urmând ca, prin rotire, să socializeze cu fiecare în parte (pentru o perioadă scurtă de timp), iar la final poate să-şi aleagă şi să-şi decidă perechea potrivită.

 La "Blind Restaurant" ideea este un pic mai interesantă. Participanţii vor comunica prin alte simţuri, neavând posibilitatea de a privi persoana de alături, iar experienţa devine una aparte.

 Poziţionarea restaurantului este una favorabilă pentru oricine, se află pe strada Traian, undeva între Foişorul de Foc şi Hala Traian, fiind uşor de remarcat datorită ochilor strălucitori, de un violet pătrunzător ai unei feline care îţi urmăreşte orice mişcare şi îţi ghiceşte preferinţele culinare.

 

Este un restaurant inedit, care se diferenţiază prin metoda considerată tabu, prin care o simplă cină se transformă într-o adevărată artă!

Este bine de ştiut faptul că "Blind Restaurant" este deschis în doar două intervale, de la 6 seara şi de la 9. Mirosul preparatelor alese te adulmecă şi te ghidează prin întunericul din restaurant, iar personalul este amabil, deschis, cu care se poate empatiza cu uşurinţă.

Ideea de a lua cina pe întuneric a fost preluată de la invenţia călugărului Jorge Spielman, din 1999 (Elveţia), invenţie preluată de multe ţări şi încercată. Bineînţeles, România s-a alăturat şi ea în clubul celor care au adoptat această metodă, iar feed-back-ul a fost unul neaşteptat de bun!

Restaurantul îţi oferă o paletă diversificată de reţete şi arome, băuturile încep de la 9 lei, iar un meniu este 99 lei. Totul se prepară pe loc, prospeţimea alimentelor face ca meniul să debordeze calitativ.

 Intrarea în necunoscutul restaurantului se face printr-o sală de aşteptare şi acomodare cu o lumină discretă şi muzică ambientală. Apoi îşi face apariţia un ghid care îţi oferă un şorţuleţ atât de necesar! Ţi se oferă informaţii necesare pentru a te putea orienta cât de cât în spaţiu, pentru a-ţi putea canaliza paşii în obscuritatea localului, după care urmezi călăuza pentru a fi sigur că nu te pierzi.

Distracţia abia începe: înveţi unde sunt amplasate tacâmurile pe masă, cum să te descurci cu preparatele astfel încât să păstrezi ordinea şi disciplina, iar fiecare tentativă este încununată cu ropote de râsete.

 

Fiecare gustare a preparatelor este tot mai interesantă, totodată, te incită şi te provoacă să-ţi dai seama ce arome îţi  gâdilă simţul olfactiv şi ce gusturi îţi satisfac papilele gustative.

 

 

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: pe intuneric, restaurant bucuresti, specific international
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement