1001 de nopți la Casa Persia

Home « Localuri « Restaurante

Tradițiile poporului lui Darius Cuceritorul întâlnesc farmecul celor 1001 de nopți la restaurantul cu specific iranian, Casa Persia.

Dacă sunteți pasionați de tradițiile și obiceiurile persanilor, sau sunteți amator al gustului tradițional al mâncărurilor iraniene, Casa Persia este locul ideal pentru voi!

Printre rotocoalele de fum de la narghilea și parfumul mirodeniilor orientale găsim aroma bunătăților specifice Iranului.

Casa Persia își propune să fie mai mult decât un restaurant - o experiență inițiatică pe tărâmul unei culturi pline de mister și legendă.

Fiecare ingredient pe care îl veți întâlni în farfurie la Casa Persia vine cu propria poveste și propria importanță în definitivarea gustului specific iranian.

Localul are un decor intim, primitor, cu elemente artistice din cultura orientală: covoare autentice, statuiete și obiecte de ceramică pe care sunt înfățișate miturile din legendara istorie a Iranului.

Meniul de la Casa Persia nu este foarte stufos, dar respectă tradiția iraniană, iar mâncarea este foarte consistentă.

Mâncarea națională a Iranului este cea care deschide meniul: Chelo kabab soltani - Frigăruie super specială cu orez (un băț mușchi de vițel și un băț carne toacată de vițel, roșii coapte, ceapă, condiment special, sofran). Pe lângă faptul că este o mâncarea foarte consistentă, cu un amestec de condimente care îți vor surprinde simțurile, acest fel de mâncare este relativ ieftin, luând în copnsiderare faptul că poate fi împărțit cu ușurință de două persoane: 45 ron.

Tot la capitolul kebab puteți opta pentru Chelo kabab kubideh - kebab din carne tocată de vițel și oaie amestecat cu orez (30 ron) sau pentru Chelo kabab sislik - cotlet de berbec cu orez (27 ron).

Dacă vreți să simțiți din plin gustul specific iranian vă recomand Chelo khoresht ghormeh sabzi - Sote din verdeață specială persană și fasole cu orez (29 ron) și Chelo khoresht mahicheh - Rasol de vițel cu orez și verdeață (30 ron).

Pentru cei care preferă carnea de pui, vă recomand Zereshk plol ma morgh - sote de pui cu coacăze uscate și orez (30 ron) sau Jujeh kabab fără os - Frigăruie din pui fără os cu orez (30 ron).

Aperitivele din meniu sunt delicioase cu lipia proaspătă și caldă, făcută chiar la restaurant.

Aici aveți ocazia să gustați din cât mai multe feluri deoarece stilul iranian presupune etalarea felurilor de mâncare pe mijlocul mesei, pentru a fi împărțite de comeseni.

Puteți opta pentru: Mirzaghasemi - salată de vinete cu bulion și usturoi (13 ron) sau Kashke bademjan - salată de vinete cu brânză (14 ron).

Pentru a ajuta la digestie și pentru a răcori palatul bucal după avalanșa de condimente, iranienii obișnuiesc să bea la masă ayran (iaurt amestecat cu apă rece și sare).

La desert avem o singură opțiune, dar este cea mai bună alegere pentru a reprezenta gustul dulce specific preparatelor iraniene: Desert special casa Persia (orez, lapte, șofran, apă de trandafiri, fistic, arahide, scorțișoară – 12 ron).

Și, pentru ca experiența iraniană să fie completă, mâncarea este acompaniată de acordurile orchestrei de muzică persană!

În fiecare vineri seară, Casa Persia te invită la o cină specială cu mâncare delicioasă, muzică persană live și belly dancers. Atmosfera este de nota 10!

Dacă vi s-a făcut poftă de mâncarea tradițională iraniană, dar nu aveți timp să ajungeți la restaurant, eater.ro îți aduce Persia la tine acasă!

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: casapersia.cabanova.com

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: 1001 nopti, Casa Persia, mancare iraniana
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement