Mamma mia, ce delicii culinare!

Home « Localuri « Restaurante

Fiecare periplu la restaurantul cu specific pescăresc Mamma Leone este o adevărată experienţă culinară, pe care n-o vei uita în veci! Preparatele, mereu proaspete şi cu arome naturale, arată demenţial, iar atmosfera este una mediteraneană, exact pe sufletul iubitorului de preparate pescăreşti.

Restaurantul Mamma Leone din Capitală (str. Povernei nr. 22) îndeplineşte toate calităţile unui local perfect! Orice colţ al restaurantului denotă bun gust şi calitate, iar servirea personalului este pe măsură.

Situat într-o casă impunătoare din vechiul Bucureşti, restaurantul este uşor de remarcat printre construcţiile apărute ca ciupercile după ploaie. Ceea ce o face să iasă şi mai mult în evidenţă este cu siguranţă grădina, unde vara chiar este o plăcere să serveşti o masă compusă din peşte şi vietăţi marine. Există suficientă verdeaţă, făcând şederea aici absolut minunată.

Decorul Mamma Leone este foarte primitor şi prietenos. Nuanţele predominante sunt cele de alb şi bej, care vin în constrast cu mobila neagră şi albastrul sobei turcoaz, de exemplu. Atmosfera este şi ea plăcută, în surdină auzindu-se doar muzică bună, italienească ("Mama leone mama leone tu sei un angelo / Mama leone sei sempre stata sol per la poverta / Mama leone tu ai dato tanto di felicita").

Partea şi mai interesantă vine odată cu sosirea meniului, extrem de bogat şi arătos. Abundă în gustări, aperitive şi feluri principale divine, precum icre de ştiucă, rechin afumat, morun, nisetru, hamsii. Iar borşul de peşte, bogat în diverse tipuri de înotătoare şi condimentat cu oţet picant şi cu ardei iute, este gătit ca la mama acasă!

La felul doi, ţi se recomandă chefal pe grătar cu garnitură de broccoli proaspăt sau cartof natur, totul plutind într-un sos delicios de verdeţuri cu hrean, sau specialitatea Mamma Leone, mai exact cega şi somn la cuptor, cu sos de roşii, usturoi coniac şi vin sau o reţetă franţuzească de morun cu ciuperci şi sos alb. Practic, mănânci până nu mai poţi să te ridici de pe scaun.

În meniu mai găseşti şi frigărui din cozi de raci cu fructe exotice sau specialităţi de şalău, nisetru, dorada, caracatiţă, morun, păstrugă, rechin, cu o colecţie de sosuri cremoase şi dense, dar şi spaghete cu scoici sau cu somon.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: retetecalamama.ro

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, restaurant Bucuresti, retete culinare, retete peste
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
  • Restaurant Tapo

    Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

  • Acuarela

    În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

  • La Madrileña

    La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

  • Bucataria internationala la domiciliu

    Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement