Restaurantele lumii, prin ochii clienților - GALERIE FOTO

Home « Localuri « Restaurante

De-a lungul timpului specialiștii în domeniu au tot făcut topuri cu cele mai tari restaurante din lume, însă de data aceasta vă prezentăm un top realizat chiar de clienții care le-au trecut pragul. Tripadvisor.com este un site ce oferă fel de fel de informații legate de locurile pe care plănuiești să le vizitezi sau pur și simplu visezi că vei ajunge. Ce este special la acest top, este faptul că restaurantele au fost votate de turiști obișnuiți și nu de către critici.

 

1.  Primul clasat este restaurantul Le Bernardin din New York ce este specializat în bucătăria franceză și în fructe de mare.

 

Pentru a te delecta cu delicatesele din acest local, plătești în jur de 70-90 de dolari, însă în cazul în vrei să încerci meniul de degustare al bucătarului chef, trebuie să scoți din buzunar aproape 200 de dolari sau chiar 300 dacă vrei să te bucuri și de un vin bun. Oricât ai plăti, clienții spun că merită, ținând cont că restaurantul a câștigat trei stele Michelin.

Le Bernardin.jpg

Ce spun clienții:


“Când am fost în New York am mers la Le Bernadin să luăm prânzul. A fost senzațional. Restaurantul este modern, personalul prietenos iar oamenii din bucătărie se mișcă foarte repede. Dacă treceți prin New York trebuie neapărat să încercați mâncarea de aici” – Martin, Praga

 

2.  Pe locul doi în topul preferințelor clienților s-a clasat restaurantul Gary Danko din San Francisco


Bucătarul șef , Gary Danko, care este de altfel și proprietarul restaurantului, a fost desemnat de către Fundația James Beard, cel mai bun bucătar din California. Restaurantul este inclus în ghidul Michelin, fiind posesorul unei stele.

O masă la restaurantul cu specific american, costă între 70 și 100 de dolari de persoană, în timp ce meniul de degustare poate ajunge la 170 de dolari.

Gary Danko.jpg

Ce spun clienții:

 

“Pur și simplu cea mai bună mâncare încercată vreodată. Dacă îți dorești mâncare de calitate, servire excepțională și un bucătar premiat, acesta este locul unde trebuie să mergi” – Carlos din Ecuador

 

3.  Pe locul trei se află Le Cirque (Bellagio) din Las Vegas

 

Restaurantul servește mâncare cu influențe frantuzești, pregatită de un francez adevarat, Gregory Pugin. Acesta provine dintr-o familie de bucătari și s-a dedicat pasiunii sale încă de la vârsta de 16 ani.

Pentru un meniu normal nu trebuie să scoți din buzunar mai mult 50-70 de dolari, iar meniul de degustare ajunge la 200 de dolari.

LeCirque bellagio.jpg

Ce spun clienții:

 

„Este raiul pe pământ. Fiecare farfurie a fost o delectare pentru privire și o simfonie a gusturilor”

„Cel mai frumos decor. Am mâncat în multe dintre așa numitele „cel mai bun restaurant” dar aceasta este cea mai frumoasă locație. Tavanul este ca o cutie de bijuterii acoperită cu mătase. Mâncarea este minunată iar somelierul, Frederick, este impecabil”- Richard, Carolina de Nord

 

4.  Locul patru este ocupat tot de un restaurant din SUA, este vorba de Girl & The Goat, Chicago


Este un restaurant cu specific american, deținut de Stephanie Izzad, câștigătoarea celui de-al patrulea sezon al show-ului culinar american Top Chef.

Cu ce se diferențiază? Vizitatorii de pe tripadvisor.com spun că aici poți mânca și cu 30 de dolari.

Girl & The Goat.jpg

Ce spun clienții:

 

„Am fost cu fiul meu intr-un weekend si a fost MINUNAT. Personalul este foarte atent, chiar si bucătarul Chef a trecut pentru câteva minute pe la noi. Tot ce am mâncat a fost de neuitat”

 

5.  Locul cinci în topul preferințelor clienților este Le Gavroche, Londra

 

Singurul restaurant european din top, ocupă locul cinci unde este inspirată din bucătăria franțuzească.

Le Gavroche, s-a lansat în 1967 ca o afacere de familie a lui Albert Roux. Între timp, în 1991, bucătăria a fost preluată de fiul lui Albert, Michel.

Le Gavroche.jpg

Ce spun clienții:


„Am cinat ca regii dar am plecat de acolo ușor ca un fulg”, a declarat un turist elvețian.

„Am luat prânzul perfect. Cinci tipuri diferite de mâncare. Vinul excepțional. Porțiile suficient de mari cât să te saturi dar sa nu te simți plin”, spune un turist din Oklahoma.

Marina Plopeanu
 

 

 

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Localuri

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement