Restaurantul unde mancarea este o arta: The Artist

Home « Localuri « Restaurante

Pot spune cu toată convingerea că restaurantul “The Artist” oferă cea mai bună bucătărie moleculară, renumită pentru stilul ei inedit de a privi ingredientele culinare şi de a exploata la maximum proprietăţile lor fizice şi chimice.

Acest restaurant scoate în evidenţă cel mai bine nu doar gustul şi combinarea ingredientelor ca să iasă ceva bun la final, ci şi intercalarea aromelor şi crearea de noi forme în farfurii, cu ajutorul unor ustensile de bucătărie ce aduc mai degrabă a echipament de laborator.

Situat în Centrul Vechi, pe strada Nicolae Tonitza, “The Artist” este cu adevărat o bijuterie unică în peisajul nostru gastronomic, şlefuită de interpretarea perfect corectă a ceea ce Paul Oppenkamp şi soţia lui, Mihaela (proprietarii), au reuşit să clădească.

Paul Openkkamp, bucătar specializat în arta ştiinţifică moleculară, a lucrat vreme de cinci ani pe iahtul exclusivist “The World”, destinat miliardarilor extrem de pretenţioşi, iar acum îşi doreşte să arate tuturor de ce bucătăria moleculară este o artă.

Deşi însuşi numele restaurantului, “The Artist”, exprimă ideea de artist, nu întâlneşti nici urmă de "fitze", aere, nu se uită nimeni dubios dacă nu esti îmbrăcat chicios.

Mai degrabă, vei întâlni (pe lângă oale şi tigăi) centrifuge, enzime, seringi şi azot lichid (folosit pentru a îngheţa instant anumite ingrediente, păstrându-le însă intactă aroma şi făcându-le mai uşor de transformat în spume, paste, bule şi gelatine).

Cum arată restaurantul?

Design-ul localului este unul simplu, dar modern, minimalist, fără combinaţii extravagante de materiale sau culori. Este un stil curat, un spaţiu în primul rând funcţional, în care te simţi de prima dată foarte confortabil.

Pereţii de la stradă sunt din sticlă, ceea ce face să te bucuri din plin de ziua superbă de afară.

Un punct de atracţie sunt mesele din aluminiu şi mai ales baia, unde chiuvetele sunt pline de cuburi de gheaţă şi petale roz de trandafiri.

Servirea este una impecabilă, atentă, chelnerii îţi explică fiecare fel de mâncare, nefiind deloc plictisiţi în momentul în care îi întrebi ce anume reprezintă unele forme neidentificabile din farfurie.

Restaurantul “The Artist” este locul potrivit, care nu îţi va dezamăgi aşteptările culinare. Poţi merge să mănânci ceva bun cu orice ocazie, chiar îţi poţi lua întreaga familie să participe la acest răsfăţ culinar.

Meniul este redus la o pagină, dar asta datorită minuţiozităţii necesare la preparare. Totuşi, poţi mânca puţin din toate (vită, porc, raţă, fructe de mare). Pentru a nu plictisi însă, meniul este schimbat aproape complet la câteva luni.

Ce poţi mânca?

Păi...ai supă de trufe (unde o eprubetă fumegândă lângă farfurie accentuează gustul prin mirosul emanat), sarmale cu homar şi beţigaşe de mămăliguţă, scoici albe, foie gras în sare vanilată, precum şi creveţi jumbo cu legume.

Nemaipomenită este oferta pentru meniul zilei, la un preţ minunat de aproximativ 25 Ron (variaţii uşoare în funcţie de preparate), pentru 2 feluri la alegere, asta chiar şi în weekend!

 

Despre mai multe preparate nu-ţi spun, ci te invit să le deguşti chiar tu!

Preţurile variază, găseşti atât ieftin, cât şi de calitate superioară: aperitivele se situează între 28 şi 57 Ron, felurile principale între 36 şi 105 Ron, deserturile pornesc de la 20 Ron şi ajung până la 28 Ron. O apă plată mare -14 Ron, iar un pahar de vin - 17 Ron.

 

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: bookyourtable.ro

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Localuri

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine
 • Restaurant Tapo

  Tapo  este locul rafinat care aduce impreuna conceptele de creative…

 • Acuarela

  În această sațietate culinară a apărut Acuarela Bufet , dornică…

 • La Madrileña

  La Madrileña este primul Spanish Restaurant & Wine Bar din…

 • Bucataria internationala la domiciliu

  Livram mancare din bucataria internationala la domiciliu sau birou preparata…

Advertisement