Ulei de bergamot 10 ml

Home « Magazin « Ulei de bergamot 10 ml

Ulei de bergamot 10 ml

Ingrediente:
Ulei esenţial de bergamot (Citrus bergamia), care conţine: linalool, nerol, terpineol, acetat de linalil, limonen.

Bergamotul (Citrus bergamia) este un copac asemănător cu portocalul amar.
Numele bergamot provine de la cel al orăşelului italian Bergamo aflat în provincia Lombardia, unde fructele arborelui de bergamot erau cunoscute şi consumate.
Legenda spune ca acest copac a fost găsit de Cristofor Columb în Insulele Canare, şi de aici el a fost adus în Spania şi Italia. Scrieri medievale menţionează utilizarea sa în scop terapeutic la Florenţa în anul 1725. Tot în jurul acestei date s-au făcut în Italia şi primele extracţii de ulei esenţial de Bergamot, care a devenit în scurt timp o importantă materie primă în parfumerie. El este principalul constituent al faimosului parfum preparat în secolul al XVII-lea în Germania la Koln (în limba franceză Cologne), devenit celebru în toată lumea, până în zilele noastre sub numele de Eau de Cologne.
Acelaşi ulei de bergamot cu mirosul său distinct este cel care îi conferă personalitate şi cunoscutului ceai Earl Grey.

Utilizare pentru trup şi suflet
Uleiul esenţial de Bergamot, vaporizat în cameră are efecte excelente în îndepărtarea insectelor şi a mirosului de fum de ţigară.
Calitatile sale răcoritoare şi înviorătoare sunt benefice pentru persoanele supărate, frustrate, foarte critice, foarte pretenţioase.

Mod de întrebuinţare:
Uz extern, utilizând candela, masajul, inhalaţii sau în apa de baie.
Se va evita expunerea la soare timp de 12 ore după aplicarea pe piele

Pret: 11 Ron

Stoc: 0

Advertisement

Produse din aceeasi categorie