Soia boabe

Home « Magazin « Soia boabe

Soia boabe

Soia este bogata in proteina de calitate, fiind o sursa alternativa de proteine dietetice pentru carne si peste.
Boabele de soia contin in medie 8% coaja, 90% miez (cotiledoane) si 2% germeni (hipocotil). Prelucrarea industriala a soiei consta in zdrobirea, curatirea si decojirea boabelor, urmate de macinarea si extragerea uleiului fie cu solventi (hexan) sau prin presare mecanica. Uleiul este rafinat, iar faina se conditioneaza in diferite moduri pentru consum uman sau furajare.
Chinezii cunosc si folosesc soia din timpuri stravechi, fiind considerata una din cele cinci culturi sacre, alaturi de orez, grau, orz si mei. Fiind o planta oleaginoasa, soia este utilizata in industrie si pentru extragerea uleiului de soia. Datorita continutului nutritiv al acestei plante, este considerata a fi un aliment de baza in special pentru cei care au adoptat un regim de viata vegetarian. 100 de grame de soia contin: proteine 34-35%, glucide 33%, grasimi 25% si minerale 2,1

Pret: 7 Ron

Stoc: 0

Advertisement

Produse din aceeasi categorie