Pasta de curmale 1 Kg

Home « Magazin « Pasta de curmale 1 Kg

Pasta de curmale 1 Kg

Pasta de curmale este o specialitate orientala.

Curmalele proaspete au o energie calorica de 96 kcal la 100 de grame; cele uscate... 248 kcal! Termenul lor grecesc este “diospyros” si inseamna “hrana zeilor”.

Curmala contine: cumarina si alte enzime digestive; fibre alimentare care favorizeaza functionarea intestinului; zaharuri in cantitate mare; proteine; saruri minerale, in cantitate semnificativa, printre care de calciu, de fier, de cupru, de magneziu si de potasiu; vitamine din grupa B; carotenoide, substante care in organism se transforma in vitamina A.

Curmalele se pot consuma proaspete sau uscate. Fructele uscate sunt utilizate ca ingredient in prajituri, si in umpluturi. In tarile arabe, din fructele uscate se obtine o faina, iar din cele proaspete o substanta pastoasa, care inlocuieste zaharul si, respectiv, untul. E folosit si la prepararea bauturilor alcoolice fermentate.

Curmalele proaspete au mai putine calorii decat cele uscate si contin cantitati mici de vitamina C. Un desert din curmale uscate, presarate cu seminte de susan, cu acizi grasi polinesaturati si proteine, asigura o gustare delicioasa la orice ora.

Pret: 21 Ron

Stoc: 0

Advertisement

Produse din aceeasi categorie